Tips om in deze tijd er tóch even uit te zijn

geplaatst op 11-03-2021
 Zomervakantie 
 Wandelen 
 Citytrip 
Middels een staycation kun je er even lekker tussenuit. Wat zijn de aanraders op dit moment dan kun je lezen in dit artikel.
alt

Ook in eigen land valt er te ontsnappen aan de sleur van alledag. Hier vind je 5 tips voor een geslaagde staycation. Ook lees je waarom een annuleringsverzekering zeker geen overbodig luxe is tijdens een week(end)je weg in Nederland.

Verzekerd op vakantie

Voor een vakantie in Nederland is een reisverzekering niet nodig. De kosten voor spoedeisende hulp worden namelijk vergoed vanuit je basisverzekering. Wel is het verstandig om een passende annuleringsverzekering af te sluiten. Als je je vakantie moet annuleren of onverwacht af moet breken, worden hiermee namelijk je vakantiekosten deels of volledig vergoed. Zoals de kosten voor je hotel, vakantiehuis of b&b.

Optimaal opladen

Behandel je staycation als een reis naar het buitenland. Dit betekent: klap niet je laptop open om nog even wat administratie te doen, beantwoord tussendoor geen (werkgerelateerde) e-mails en laat vrienden en familie weten dat je even minder bereikbaar bent. Verplichtingen komen straks wel weer: het is nu tijd om op te laden.

Roadtrip naar Heuvelland

Stippel een prikkelende autoroute uit en ga toeren door het Hollandse landschap. Rij bijvoorbeeld richting Eys in Zuid-Limburg om ‘het Toscane van Limburg’ te ontdekken: Heuvelland. Dit is het perfecte gebied voor lange wandelingen en flinke fietstochten. Boek een bijzondere accommodatie of tiny house om er een extra unieke beleving van te maken.

Romantisch Haarlem

Kan je leven extra romantiek gebruiken? Dan biedt het charmante Haarlem uitkomst. Van grachten tot prachtige hofjes en monumenten: hier vind je volop moois om bij weg te mijmeren. Struin door de pittoreske straten, haal een lekkere kop koffie to-go en peuzel in de accommodatie samen van een lekkere afhaalmaaltijd. Mét kaarslicht en een goed glas wijn, uiteraard.

Verborgen parels op de Wadden

In 2010 werden onze Waddeneilanden uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed – en dat is een bezoek meer dan waard. Stap op de veerpont en dompel je onder in het ware eilandleven. Van duinen tot kwelders: de eilanden bieden een hoop ongerepte natuur om te bewonderen en ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld natuurreservaat de Boschplaat en maak een avondwandeling door het Dark Sky Park op Terschelling. Of ga er wadkanoën. Misschien spot je wel een zeehond (of twee).

Let op...

Het virus gaat niet op vakantie. Dus waar de zomer van 2021 je ook heenbrengt, hou je altijd aan de coronamaatregelen. Let op je eigen gezondheid en die van anderen door verantwoord te reizen. Was vaak je handen, hoest in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, schud geen handen, houd anderhalve meter afstand en vermijd drukke plekken zoveel mogelijk.