Tips voor het maken van een luxe tuin bij je vakantiehuis

geplaatst op 24-09-2022
 Tweede woning 
alt

Sinds de coronacrisis is tuinieren flink populair geworden. Of je er nu van houdt of niet; feit is dat als je je eigen vakantiehuis met tuin hebt je die tuin goed moet onderhouden. Het is namelijk een visitekaartje voor je (potentiële) gasten.

Daarom mag je best wat extra aandacht geven aan de tuin van je tweede woning. Wat dacht je ervan om een luxe tuin bij je vakantiehuis te maken? In dit artikel geven we je enkele tips en tricks hoe je dat realiseert en welke items je nodig hebt voor zo'n mooie tuin.

Investeer in een stijlvolle loungeset en/of eettafel

Een luxe tuin begint bij de basis: een comfortabel en stijlvol zitje waar je gasten bij goed weer lekker buiten kunnen zitten. Een luxe loungeset mag bijvoorbeeld echt niet ontbreken in een tuin binnen dit thema. Denk hierbij aan een mooie gevlochten hoekbank waar je dikke kussens in lichte natuurlijke tinten in kunt plaatsen met een bijpassend tafeltje. Maar: de tuin is er niet alleen om te ontspannen.

Voor veel mensen is het ook de ideale plek om te eten. Investeer daarom ook (of juist alleen, dat ligt aan de beschikbare ruimte) in een charmante eettafel met vier of zes stoelen. Er zijn heel wat mooie outdoortafels te koop. Let goed op de stijl waarin je je huis en tuin hebt samengesteld en trek dat door in de keuze van de eettafel buiten. Zet er een barbecue bij of ga voor een grote outdoor oven en je hebt een heerlijk zitje buiten.

Kleine overkapping in de tuin van je vakantiehuis

Hoe fijn zou het zijn om het hele jaar lekker buiten te kunnen zitten? Met een overkapping is dat mogelijk. Een overkapping geeft je tuin net dat beetje extra dat het nu misschien mist. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten materiaal, zoals hout en kunststof. Voor welk materiaal je gaat, is afhankelijk van de stijl van je vakantiehuis en wat daarbij past.

Het grote voordeel van een overkapping is dat je recreatiewoning net dat beetje meer kan aanbieden en daardoor ook meer waard wordt. Mocht je je vakantiehuis ooit willen verkopen, dan is dat toch maar mooi meegenomen. Daarbij kunnen je gasten het hele jaar door genieten van een plekje buiten omdat ze er beschut zitten tegen regen en wind. Wat extra prettig is, is om er een heater bij te plaatsen voor wat warmte in de koude seizoenen.

Schaf een hot tub aan voor heerlijke avonden

Wat uiteraard de ultieme betekenis van luxe in de tuin is, is een zwembad of een hot tub. De kans is aanwezig dat je bij je vakantiewoning geen compleet zwembad kunt laten bouwen. Maar: voor een hot tub is over het algemeen wel ergens een plekje te reserveren! Een hot tub is een compact buitenbad dat je meestal met behulp van hout en een vuurtje warm maakt en houdt. Na een paar uur stoken, is het water heerlijk warm.

Met behulp van het deksel zorg je ervoor dat het water lang genoeg warm blijft, zodat gasten er gedurende hun verblijf in kunnen zitten. Hot tubs bieden niet alleen dat extra beetje luxe, maar zien er ook nog eens hartstikke stijlvol uit. Neem maar eens een kijkje op www.fonteyn.nl, waar je een groot aanbod hot tubs vindt. Onze tip: kies voor een tub voor maximaal 5 personen zodat er voldoende badderruimte is, maar het bad niet ontzettend veel ruimte inneemt.

Investeer in fancy verlichting in je luxe tuin

Waar je ook zeker in moet investeren in een luxe tuin is verlichting. Je kunt nog zo'n mooie stijlvolle tuin hebben gemaakt; zonder goede lampen zie je er in de herfst en de winter amper wat van. Daarbij kan mooie verlichting echt de kers op de taart zijn, omdat het bepaalde elementen in zo'n tuin kan uitlichten en omdat verlichting de basis is voor sfeer. Nu vraag je je misschien af wat voor soort lampen precies passen bij een luxe tuin.

Simpel: ga voor warme verlichting (dus geen felle TL-buizen) waarbij het oog ook zeker wat wil. Het is afhankelijk van de stijl van je woning en tuin of het past, maar lampionnen in natuurlijke kleuren en lichtsnoeren met warme lampjes doen het altijd goed in een luxe tuin. Dat geldt ook voor industriële hanglampen (bijvoorbeeld onder de overkapping) of stijlvolle staande lampen. Zorg dat je bij bepaalde onderdelen verlichting hebt hangen, denk aan lampen bij een barbecue, een hot tub en natuurlijk bij het tuinzitje.