Toscane/Elba

Toscane/Elba

Regio in Italië

Huur een vakantiehuis in de Toscane, voor een top vakantie in Italië
U houdt van een lekker, klimaat, fantastisch eten en veel cultuur ? Dan weten wij het perfecte vakantieland voor u. Het prachtige Italië en dan met name de regio Toscane zal goed uw wensen aansluiten. Deze regio heeft de vakantieganger zo veel te bieden, vooral in het hoogseizoen is dit de plek voor een topvakantie. Een vakantiewoning huren in de Toscane is een zekerheid voor een prima tijd in Italië.
Als u wat meer voorzieningen bij de deur wilt hebben dan is het ook nog een idee om een bungalow op een vakantiepark te huren.

Het Italiaanse Toscane, een paradijs voor cultuurliefhebbers
Op cultureel gebied speelt een land als Italië natuurlijk toch al een belangrijke rol, dit door zijn bewogen geschiedenis en niet te vergeten de typisch Italiaanse levensstijl. Maar de vakantieregio Toscane heeft misschien wel het meest te bieden voor de mensen welke de nodige cultuur willen opsnuiven tijdens de vakantie in Italië.
Toscane heeft op cultureel vlak zoveel te bieden dat u vanaf uw vakantieadres altijd wel een stad binnen handbereik heeft waar u een leuk uitstapje naar kunt maken.
Vertrek vanaf uw vakantiehuisje in de Toscane bijvoorbeeld eens naar een stad als Lucca. Dit pareltje in Italië heeft een rijk verleden en sporen hiervan vindt u ook heden ten dage nog terug.
Een andere stad welke u niet mag missen tijdens uw vakantie in Italië is het prachtige Florence, hier waant u zich in één groot openluchtmuseum. Deze prachtige stad heeft misschien wel het meeste grandeur van geheel Italië. Huur eens een huisje in de buurt van Florence, zodat u meerdere dagen naar deze stad kunt gaan. Want met een bezoek van één dag doet u Firenze zoals de Italianen het noemen eigenlijk veel te kort.
Hier kunt u nog meer informatie vinden over de diverse steden in Toscane


Toerisme

Het landschap van Toscane verveelt nooit
Tijdens uw vakantie in Italië zult u waarschijnlijk met enige regelmaat de auto pakken om af te reizen naar weer een leuke locatie. Toscane is een typische regio voor een autovakantie en het is ook absoluut een aanrader om een auto bij uw vakantiehuis in Toscane te hebben staan.
Mensen die een tweede huis in Italië zullen u dit ook van harte aanbevelen. Tenzij u tijdens uw vakantie in de Toscane in een stad verblijft. Maar op het Toscaanse platteland is een auto eigenlijk onontbeerlijk. Het aanbod van vakantiehuisjes is ook erg divers in deze regio.
Het landschap van de Toscane is zeer divers, er zijn vlakke stukken maar over het algemeen prachtige glooiende heuvels waar de weggetjes zich kronkelend door heen bewegen. Na elke bocht wordt u weer verrast met een prachtige vergezicht over een bosrijk gebied, olijfbossen of schitterende wijngaarden. U waant zich soms net in een schilderij. De vormen en kleuren van de Toscane zijn iedere keer weer overweldigend. Af en toe doemt er weer een typisch Italiaans dorpje op, hier waant u zich nog in het Toscane van vroeger. Schitterende oude huizen in smalle steegjes met hier en daar een prachtig authentiek winkeltje. Uw vakantie doorbrengen in Toscane is een garantie voor een prachtig landschap.
Ook de kuststrook van deze Italiaanse regio moet worden aangedaan. Als uw persoonlijke voorkeur toch voor een strandvakantie gaat dan is de kustlijn van Toscane misschien wel de plek voor u om een vakantiewoning te huren. Er zijn ook enkele prachtige stranden aan de kust van de Toscane te vinden. De badplaatsen hier zijn natuurlijk wel toeristisch maar dan in de goede zin van het woord. Er is voldoende te beleven maar gelukkig geen massatoerisme.
Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld een appartement te huren in Toscane dicht aan het strand van een badplaats.

Het eiland Elba top om een unieke vakantie in Italië door te brengen
Wie aan Italië denkt om tijdens de vakantieperiode te verblijven, laat zijn gedachten ook als snel over Toscane gaan als regio om een recreatiewoning te boeken. Maar lang niet elke vakantieganger is op de hoogte van het prachtige eiland Elba welke ook tot deze Italiaanse regio behoort.
Deze prachtige vakantielocatie is zeer de moeite waar om in ieder geval één week van uw vakantie in Toscane door te brengen. Er zijn enkele prachtige vakantieparken op Elba te vinden waar u in een heerlijk Italiaans zomerhuis kunt verblijven tijdens uw vakantie.
Mensen met een weet van de geschiedenis weten waarschijnlijk wel dat Napoleon hier een deel van zijn leven heeft doorgebracht. U kunt zelfs zijn huis het Palazzo Mulini bezoeken tijdens uw verblijf op het eiland Elba. En verder is er nog wel meer fraai oude architectuur te zien op dit Toscaanse pareltje in de zee.
De natuur is prachtig en komt extra tot zijn recht in het glooiende landschap welke Elba domineert. Door zijn ligging in zee kunt u ook genieten direct aan het water. Het heeft een spectaculaire kust en bovendien zeer divers door de prachtige inhammen.
Steeds meer toeristen delen de vakantie op. Ze brengen bijvoorbeeld een week door op het vasteland van Toscane en daarnaast verblijven ze nog een week op het eiland Elba.
Hoe dan ook een vakantie doorbrengen in Toscane zal niet snel vervelen en vaak keren mensen na hun eerste bezoek aan deze regio van Italië vaker terug. Bovendien is deze regio vanuit Nederland prima te bereiken per auto en vliegtuig.

Provincie

Toscane/Elba

Oppervlakte

22.990 km2

Aantal inwoners

3.650.000

Hoofdstad

Florence