Uw vakantiewoning verloten: Mag dat?

geplaatst op 12-04-2018
 Tweede woning 
alt

Hebt u er ooit over gedacht om uw vakantiewoning te verloten? Omdat u snel geld nodig hebt misschien, of omdat u op een ludieke manier meer geld voor uw recreatiewoning wilt hebben? U bent niet de eerste. Er zijn verschillende loterijen geweest waarbij de deelnemers een huis konden winnen, maar dit gebeurde niet in alle gevallen op de legale manier.

Een huis in Waregem voor €50,-

Kris en zijn gezin besloten dat zij hun huis in Waregem van de hand wilden doen om te kunnen verhuizen en bedachten een wedstrijd om dit binnen korte tijd voor elkaar te krijgen. Een lot kost €50,- en na verkoop van meer dan 8.000 loten wordt er een winnaar getrokken uit de deelnemers. Wordt het huis niet verloot, dan gaat de volledige opbrengst naar Kom op tegen Kanker. Wordt het huis wel verloot, dan gaat de opbrengst boven de €400.00 naar dit goede doel.

Voetbalvereniging uit Friesland

Wat doet een voetbalvereniging wanneer er veel geld nodig is binnen korte termijn? Juist, dan gaat de vereniging Ouwe Syl aan de slag met het opzetten van een unieke actie. Ze vond een pand en zette een loterij op met loten van €98,-. Om het te laten slagen, moesten er meer dan 5191 loten verkocht worden om de €580.000,- binnen te kunnen halen. De club sloot een verzekering af voor de zekerheid en rekende met het feit dat 50% van de lotenverkoop naar het goede doel moest gaan.

Zuid-Afrika, €99,- en een boete van €80.000,-

In Zuid-Afrika ging het niet helemaal goed. Een Belgisch-Nederlands stel moest de villa van de hand doen vanwege ziekte en schreef een loterij uit via Oostenrijk. Maar dat weerhield de Kansspelautoriteit niet van ingrijpen. Het stel bracht de loterij naar Nederland, adverteerde daar in het Nederlands en kwam zelfs op de migratiebeurs met de loten van €99,-. Omdat het stel geen vergunning aangevraagd had, én de regels niet opvolgde rond het verloten van een woning, kwam dit hen duur te staan met een boete van maar liefst €80.000,-.

Beter verhuren of verkopen

Voordat u erover denkt om zelf een loterij te organiseren, is het verstandig om te kijken naar de exacte regels rond het aanvragen van een vergunning. En natuurlijk de manier waarop de loterij gehouden moet worden, zodat u geen boete op de mat krijgt van de Nederlandse Kansspelcommissie. Wellicht kunt u beter eerst kijken naar onze vakantiewoning verhuurtips, of bekijken hoe u zo goed mogelijk kunt beginnen met de verkoop van uw vakantiehuis.