Hoenderloo

Hoenderloo

Plaats in Nederland

Hoenderloo is een dorp dat al door veel mensen is aangedaan. Niet zozeer om de plaats zelf maar vooral om de unieke ligging midden op de Veluwe. Deze locatie zorgt ervoor dat het toerisme een belangrijke rol speelt. Er zijn dan ook veel mensen die ervoor kiezen om een vakantiehuis te huren in Hoenderloo. Ook trekt dit Gelderse dorp veel dagjesmensen die het Nationale Park de Hoge Veluwe willen bezoeken. Aan de rand van het dorp is er een toegangspoort tot dit magnifieke natuurpark.
Doordat het toerisme een belangrijke inkomstenbron is voor de inwoners van Hoenderloo zijn de faciliteiten hier dan ook prima. Je hebt er meerdere restaurants en ook een supermarkt en dergelijke is in het dorp zelf te vinden. In Hoenderloo heb je ook nog een ambachtelijke ijsmaker, in het zomerseizoen doet deze dan ook prima zaken. Kortom, het is een levendig dorp in de provincie Gelderland.


Toerisme

Hoewel Hoenderloo een leuk en levendig dorp is komen de mensen die hier de vakantie doorbrengen toch vooral voor de Veluwe. Dat je vanuit het dorp het Nationale Park de Hoge Veluwe kunt betreden is dan ook een belangrijke pijler onder het lokale toerisme.
Wel is het zo dat als je verblijft in een accommodatie te Hoenderloo je diverse leuke uitstapjes in de provincie Gelderland kunt ondernemen. Voor stedenliefhebbers is Arnhem een goede optie. Voor geschiedenis en architectuur is Paleis het Loo een aanrader en ook zijn er diverse pretparken en dierentuinen te vinden in deze regio. Perfect natuurlijk als u met kinderen de vakantie in Hoenderloo doorbrengt. Een verblijf in dit Gelderse dorp zal jong en oud beklijven!

Plaatsnaam

Hoenderloo

Aantal inwoners

circa 1.700