Waarom een welkomstgeschenk voor huurders een goed idee is

geplaatst op 15-12-2023
 Tweede woning 
alt

Als verhuurder van een recreatiewoning is het niet alleen van belang om een mooie, fijne en comfortabele vakantiewoning aan te bieden. Het liefst ga je ook voor een warme en gastvrije sfeer voor de gasten die je huisje huren. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, waaronder door het creëren van een warm en gezellig interieur.

Wat je ook kunt doen, is het neerleggen van een attent welkomstgeschenk voor je huurders. Denk bijvoorbeeld aan een lekker lokaal product, warme sokken bedrukken of een lekker zeepje. Waarom dat zo van belang is en wat de voordelen zijn van een welkomstgeschenk voor je huurders lees je in dit artikel. Ook geven we je een paar tips voor geschenken.

Het belang van een welkomstgeschenk in een vakantiehuis

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom je als verhuurder kunt kiezen voor een welkomstgeschenk voor je gasten. Het zorgt in ieder geval voor het leggen van de basis voor een positieve eerste indruk. Je laat ermee zien dat je het waardeert dat je gasten voor jouw recreatiewoning hebben gekozen en dat je blij bent met hun komst. Dat zet niet alleen de toon voor een fijne eerste indruk, maar ook voor een positief gevoel tijdens hun verblijf. Grote kans dat je dat zelf ook hartstikke fijn vindt wanneer je ergens gaat overnachten. 

Daarbij geeft een welkomstgeschenk een echt gevoel van gastvrijheid. Ga je ook nog eens voor een cadeautje dat past bij het verblijf dan zullen je gasten zich misschien wel meteen thuis voelen. Dat is met name voor mensen die zich in het begin een beetje onwennig voelen in een nieuwe omgeving erg prettig. Leg bijvoorbeeld een paar warme huissokken neer en maak een pakketje met wat lekkers. Wat natuurlijk ook erg fijn is, is dat gasten eerder geneigd zijn om een positieve recensie achter te laten als ze zich gewaardeerd en welkom voelen. Dat kan vervolgens weer nieuwe huurders aantrekken! Wie weet komen de gasten zelfs nog eens terug. Kortom: genoeg redenen om eens na te denken over dat welkomstgeschenk.

Voordelen van het geven van een welkomstgeschenk voor de verhuurder

Het mooie is dat er niet eens alleen maar voordelen zitten aan het geven van een welkomstgeschenk voor de ontvanger. De gever, jij als verhuurder, profiteert eveneens van de nodige voordelen! Denk bijvoorbeeld aan de volgende pluspunten:

  • Het geven van cadeaus zorgt sowieso voor een warm gevoel. Uit diverse onderzoeken blijkt dat we blij worden van een ander blij maken. Hoe kan dat beter dan met een passend cadeau, zelfs als je je gasten niet persoonlijk kent?
  • Je gasten een welkom gevoel geven, zorgt voor tevreden gasten. Dat is toch waar je het uiteindelijk voor doet. Uiteindelijk geeft ook jou als verhuurder dat een fijn gevoel.
  • Wanneer mensen tevreden zijn over hun verblijf is de kans groter dat ze hun vrienden en familie vertellen over hun aangename ervaring. Dat kan leiden tot een interessante stroom aan mond-tot-mondreclame en wie weet zelfs nieuwe huurders voor je vakantiewoning.
  • Daarbij kan een geweldige gastervaring leiden tot terugkerende huurders. Daar word je natuurlijk helemaal blij van als verhuurder.
  • Tot slot kan een welkomstgeschenk in een markt met veel concurrentie helpen om jouw huisje te onderscheiden van andere accommodaties in de regio. Ook daar kun je langdurig de vruchten van plukken.

Voorbeelden van leuke welkomstgeschenken voor je huurders

Ga je voor een welkomstgeschenk dan is het aan te raden om voor iets te gaan dat echt bij je huisje past. Veel vakantiehuisjes in (of buiten) Nederland zijn perfect om lekker tot rust te komen. Daar passen een paar warme sokken en/of een pakketje met lokale koffie of thee heel goed bij. Wat bijvoorbeeld superleuk is om te doen, is om sokken te bedrukken via Promoboer. Op die warme sokken kun je bijvoorbeeld heel subtiel de naam van je huisje zetten, eventueel met een leuk plaatje of een andere tekst. De kans is groot dat je gasten de sokken gaan dragen als ze comfortabel zijn; niet alleen in het huisje maar ook thuis.

Zij blij én jij blij, want op die manier maken ze ook nog een beetje reclame voor je vakantiewoning. Je kunt ook andere dingen laten bedrukken, zoals waterflessen of linnen tasjes. Of ga voor een mooie bedrukte kaart met een warme groet! Ook leuk is om een mand vol lokale lekkernijen te geven, zoals appelsap, nootjes, chocolade of honing. Er is vrijwel overal wel wat te vinden op het gebied van lokale delicatessen. Kortom; investeer zeker in een welkomstgeschenk als verhuurder van een huisje. Doe dat voor je gasten en voor jezelf!