Zo kan je een gezellige sfeer creëren in je woning

geplaatst op 30-03-2021
 Tweede woning 
alt

Een gezellige sfeer in jouw woning krijg je met deze tips

Wil je een gezellige sfeer creëren in je woning? Het is belangrijk dat je je fijn voelt in je eigen huis en je je thuis kunt voelen. Om dit te realiseren, is het aan te raden een persoonlijke touch in je tweede woning aan te brengen. Hoe je dit het beste kunt doen? Wij voorzien je van tips zodat je binnen een mum van tijd een sfeer van warmte en gezelligheid in huis brengt.

Raamdecoratie

Met raamdecoratie kun je veel doen voor je ruimtes. Zo brengen stoffen gordijnen meer sfeer in je woning dan een rolgordijn. Je kunt hierbij kiezen uit diverse kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een warme, effen kleur of ga voor een gordijn met een mooi patroon. Zorg er echter voor dat het geheel niet te druk of te kleurrijk wordt, zodat er een mooi geheel blijft ontstaan.

Gebruik warme kleuren

Warme kleuren gebruiken in je interieur is zeer aan te raden. Denk aan meubels in een warme kleur of een warme kleur behang of verf op de muren. Heb je witte, kale muren of betonnen muren, dan straalt dit geen warmte uit. Ga eens na welke kleuren je mooi vindt en maak hier een kleurenpalet van. Denk aan donkerrood, bruin en oranje of andere warme kleuren. Dit kun je met basiskleuren combineren. Om het geheel af te maken, kies je ook voor accessoires waar deze kleuren in terugkomen.

Plaats kaarsen in de ruimtes

Kaarsen brengen veel sfeer in huis. Zo kun je voor waxinelichtjes diverse mooie houders verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld voor een mooie stolp kiezen, waar je jouw kaarsjes onder plaatst. Ook hoge kaarsenhouders kunnen erg mooi zijn als je een meer klassieke inrichting hebt. Kaarsen zijn, zowel aangestoken als niet aangestoken, sfeerverhogend en halen jouw inrichting omhoog. Zet bijvoorbeeld een dienblad neer en plaats hier kaarsen van verschillende hoogtes op. Een voordeel van kaarsen is dat ze niet alleen mooi zijn, maar vaak ook erg lekker ruiken.

Kies de juiste accessoires

Andere accessoires mogen ook niet ontbreken in jouw ruimtes. Dit is juist wat jouw interieur eigen maakt. Wat dacht je van een mooie glazen vaasje met droogbloemen? Een stolp met en mooie plant eronder of stijlvolle stenen onderzetters? Er is genoeg keuze! Ga aan de slag met onze tips en creëer een gezellige sfeer in jouw woning!