Zonnepanelen kopen? Dit is waarom!

geplaatst op 24-05-2019
 Tweede woning 
alt

Particulieren en bedrijven die zonnepanelen kopen is iets dat je de laatste jaren steeds vaker hoort en in het straatbeeld ziet terugkomen. Zonnepanelen kopen is, als eigenaar van een vakantiewoning of als bedrijfsleider, een van de slimste investeringen die je kunt doen. Maar wat maakt zonnepanelen nu eigenlijk zo profijtelijk? Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van het plaatsen van zonnepanelen op jouw vakantiehuis!

1. Ideaal voor op een plat dak

Veel vakantiewoningen hebben een plat dak. Dat is voor de plaatsing van zonnepanelen een ideale situatie. De zonnepanelen kunnen dan met bevestigingsbeugels in exact de goede hoek worden gemonteerd. Uit onderzoek is gebleken dat de ideale hellingshoek van zonnepanelen tussen de 30 en 40 graden ligt. Deze stand levert qua energiewinning het hoogste rendement op. Maar ook op schuine daken met genoemde hellingshoek is het rendement dus hoog!

2. Zonnepanelen leveren flink wat geld op

Terwijl jij je vakantiehuis verhuurt, maar ook als deze leeg staat, wordt er door de zonnepanelen energie opgewekt. Zonnepanelen kopen voor op het dak van je vakantiehuis is dan ook meer dan rendabel. Naast de huur die je incasseert, verdien je dus ook geld omdat de energierekening lager gaat uitvallen. Jaarlijks kunnen zonnepanelen enkele honderden euro's extra opleveren. Gemiddeld kun je uitgaan van een besparing die vergelijkbaar is met zo'n 6 procent rente op een spaarrekening. 

3. Het onderhoud van zonnepanelen valt erg mee

Voordelig aan zonnepanelen op een vakantiehuis is het beperkte onderhoud dat vereist is. Zo wordt viezigheid en vuil automatisch door de regen weggespoeld. Hier hoef je dus feitelijk niets voor te doen. Wel is het aan te raden om minstens één keer per jaar de zonnepanelen goed te controleren of er eventueel schade op zit of vuil dat er niet vanzelf afgespoeld is. Zo zorg je ervoor dat de panelen optimaal blijven werken en een hoog rendement blijven opleveren. 

4. Het milieu vaart er wel bij

Nodeloos te zeggen, maar zonnepanelen zijn goed voor het milieu. Je wekt op een natuurlijke manier energie op, in plaats van de conventionele energiebronnen te gebruiken. Kortom: het milieu is ook blij met deze keuze!

5. Er is veel keuze qua zonnepanelen

Ten slotte nog en voordeel van zonnepanelen: er is veel keuze aan soorten en maten panelen. Er zijn diverse aanbieders en merken, dus er is voldoende te kiezen. Natuurlijk ga je hierbij voor een scherpe prijs, maar ook aandacht voor kwaliteit en bestendigheid is belangrijk.