Bornem

Bornem

Plaats in België

Bornem is een gemeente in de regio rondom Antwerpen het is trouwens ook een plaats. Dit deel van België is populair bij Nederlanders voor een korte vakantie bij onze zuiderburen.
De ligging is centraal en mede daardoor kun je in korte tijd toch veel indrukken opdoen van dit deel van het land.
Kies er eens voor om een vakantiehuis te huren in Bornem en ontdek de enerzijds landelijke omgeving en anderzijds de aanwezigheid van steden als Antwerpen en Brussel op nog geen half uur rijden.
De plaats zelf heeft een winkelaanbod en ook zijn er gezellige horecagelegenheden te vinden waar u eens een Belgisch pintje kunt wegdrinken. Kortom Bornem is een prima uitvalsbasis voor een vakantie in de regio Antwerpen.


Toerisme

België vakantieland! Voor veel Nederlanders is dat inderdaad zo en als ze er in de zomer niet de vakantie doorbrengen dan kan het zo maar zijn dat ze in het laagseizoen toch nog enkele dagen dit leuke land aandoen.
Bornem is perfect voor het betrekken van een vakantiewoning, vanuit hier kunt u een dagje stad doen. Antwerpen is een heuse tip. Maar ook de natuurliefhebbers zitten hier goed. Leuken wandelpaden en prima fietsroutes zijn hier te vinden.
Als u een gezinsvakantie wilt doorbrengen in Bornem dan is dierentuin Planckendael de plek om naar toe te gaan met uw kroost. Of bezoek het nabijgelegen Speelgoedmuseum eens, dit zal op zeker in goede aarde vallen bij de jonge vakantiegangers.
Vanaf uw vakantieadres in Bornem kunt u ook het natuurgebied Het zuidelijk Eiland aandoen. U zult dan ongetwijfeld tot de slotsom komen dat België en de regio Antwerpen een prima plek is om de vakantie door te brengen.

Plaatsnaam

Bornem

Aantal inwoners

circa 21.000