Antwerpen en omgeving

Antwerpen en omgeving

Regio in België

België een land waar wij Nederlanders de vakantie graag doorbrengen. Veelal kiezen wij dan voor de Ardennen, maar wist u dat het in de regio Antwerpen ook prima vertoeven is. In dit deel van het land is ook schitterend. Weliswaar is het wat vlakker, maar de prachtige natuur is zeker het ontdekken waard. Doe bijvoorbeeld eens de Kalmhoutse Heide aan en u zult moeten beamen dat het hier heerlijk fietsen en/of wandelen is.
Wat ook erg leuk is dat ervan uitgaande dat u hier een vakantiehuis huurt leuke een dagje kunt doorbrengen in de stad Antwerpen. Dit is op zeker één van de mooiste steden van België. Als het om een gezinsvakantie gaat dan is de Antwerpse Zoo het bezoeken waard. Door in deze regio de vakantie door te brengen kun je een prima balans vinden tussen ontspannen, de omgeving verkennen en natuurlijk een portie cultuur en architectuur in de stad. De regio Antwerpen een prima vakantiebestemming !


Toerisme

Waar staat onze zuiderburen bekend om. Hun hartelijkheid en Bourgondische inslag, het glooiende landschap en natuurlijk de prima bereikbaarheid. Met de auto of trein bent u voordat u het weet de grens over en al snel op uw vakantiebestemming in België.
Als u ervoor kiest om een vakantiewoning te huren in of om Antwerpen dan is de bereikbaarheid sowieso top.
Voor een autovakantie zijn de leuke dorpjes zoals Mol en Brasschaat een prima optie om een recreatiewoning te huren. Als u in de stad Antwerpen zelf een vakantieappartement wilt huren is het aan te raden om per trein de reis te maken.
Rondom de stad en in de Antwerpse Kempen liggen prachtige natuurgebieden zoals Groot Schietveld, de Horendonkse Bossen en Park Brasschaat, maar vooral de Kalmhoutse Heide is een leuk park om tijdens de vakantie in België aan te doen. Lekker een weekend of midweek er tussenuit rondom Antwerpen en u komt ontspannen weer thuis naar een heerlijke minivakantie.

Provincie

Antwerpen en omgeving

Oppervlakte

1.000 km2

Aantal inwoners

1.050.000

Hoofdstad

Antwerpen