Brasschaat

Brasschaat

Plaats in België

Brasschaat is een grote plaats en tevens gemeente in België. Het ligt in de provincie Antwerpen. Het is ook bij Nederlanders wel bekend en honderden landgenoten hebben een woning, tweede huis of vakantieoptrektje in Brasschaat. Voordeel is natuurlijk dat deze plaats in België vanuit Nederland prima bereikbaar is. 
Om te kijken of u zich hier thuis zou voelen als recreant of semi-emigrant is het wellicht een goede keuze om eens enkele dagen in Brasschaat te verblijven.


Toerisme

In Brasschaat vindt u veel bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling door de stad zult u dan ook zeker kunnen genieten van de architectuur. Een voorbeeld van een mooi historisch bouwwerk is het gemeentehuis op de Bredabaan. Wanneer u tijdens het wandelen door Brasschaat ook groen wilt zien, is dat geen probleem. Brasschaat staat namelijk bekend om de grote hoeveelheid parken, bossen en ander natuurschoon, die u vindt in de plaats. Voorbeelden daarvan zijn het Park van Brasschaat, het Klein Schietveld, het Groot Schietveld en het Peerdsbos. Dit is slechts een greep uit het groen waar Brasschaat rijk aan is. Verder kunt u in Brasschaat en omgeving wandelen, fietsen, musea bezoeken en winkelen. Ook voor activiteiten met de kinderen zit u goed in Brasschaat. U kunt bijvoorbeeld met uw kinderen tussen de vier en zeven jaar het Sprookjespad verkennen. Dit pad vindt u in de gemeente Brasschaat in De Mik. Ook vindt u in de buurt een kinderboerderij, zijn er diverse speeltuinen en kunt u met uw kinderen de Striproute volgen. Deze laatste activiteit is perfect voor wie van stripfiguren houdt. De route loopt door verschillende gemeentes en vormt in z’n geheel de Grote Striplus, met voor elk wat wils. Een andere leuke gezinsactiviteit is spoorfietsen tussen Kapellen en Brasschaat. U gaat hierbij met een fiets over een oude spoorlijn uit de Eerste Wereldoorlog.

Plaatsnaam

Brasschaat

Aantal inwoners

circa 38.000