Blieberg

Blieberg

Plaats in België

Blieberg is een gemeente in de Belgische provincie Luik. Deze plattelandsgemeente ligt te midden van diverse fraaie natuurgebieden waaronder de Ardennen.
De gemeente bestaat uit plaatsen als Homburg, Sippenaeken en Montzen en  wat deze dorpjes gemeen hebben is het landelijke karakter.
Het is mogelijk om in één van de plaatsen van de gemeente Blieberg een vakantiehuis te huren, de aanbieders zijn vaak particulieren en dit geeft een vakantie in Wallonië wel een extra dimensie.
Als je in Blieberg wilt verblijven is een goed vervoersmiddels eigenlijk onontbeerlijk gezien het ontbreken van een vast centrum voor inkopen van boodschappen, etc. Maar voor veel mensen heeft dit juist de charme die ze zoeken als ze een vakantiewoning boeken.


Toerisme

Vakantie in Blieberg staat gelijk aan kiezen voor de natuur. De omgeving is hier ook prachtig en de Ardennen werkt als een magneet voor mensen die erop uit willen trekken en een lange wandeling willen maken of willen fietsen in een glooiende en bosrijke omgeving.
Het drielandenpunt is trouwens ook dichtbij en een bezoekje zeker waard! Heb je dan nog energie over dan kun je de tweewieler pakken en het Ravel-fietspad bedwingen. Deze fietsroute is de moeite zeker waard! De stad Luik is trouwens ook een bezoek waard, het heeft een authentiek en zelfs enigszins rauw karakter, maar dat geeft deze stad wel een eigen identiteit.
Het vinden van een vakantiewoning in de gemeente Blieberg is mogelijk en als je erop tijd bij bent dan moet het gelukken om een leuke accommodatie vast te leggen. Op naar de Belgische Ardennen voor een verblijf in een leuk natuurhuisje.

Plaatsnaam

Blieberg

Aantal inwoners

circa 10.100

Algemeen