Büllingen

Büllingen

Plaats in België

Büllingen is een dorp gelegen in Wallonië. Het maakt onderdeel uit van de provincie Luik. Het is gelegen in de oostelijke Belgische Ardennen en ligt tevens dicht tegen de Duitse grens aan. Duits is in dit deel van België dan ook de voertaal.
Als je een vakantiewoning wilt huren in de gemeente Büllingen dan zijn hier een aantal mogelijkheden voor. Een aantal kernen bieden beschikbaarheid aan, waaronder Honsfeld, Mürringen en Wirtzfeld.
De omgeving in dit deel van België is prachtig maar de voorzieningen in Büllingen zijn maar beperkt. Het is dus erg handig om de beschikking te hebben over een auto als u in de Ardennen, Luik regio de vakantie wilt gaan doorbrengen.
Haast u in geschwinde spoed richting Büllingen en ervaar hoe leuk een korte vakantie kan zijn.


Toerisme

Rondom het dorp Büllingen is er voor buitenmensen van alles te ondernemen. Er bevinden zich diverse natuurgebieden. De Belgische Eifel is de moeite waard om ontdekt te worden. Per voet of te fiets heeft de voorkeur, op deze wijze kun je de natuur in de Ardennen zelf perfect ontdekken.
Het Meer van Butgenbach is ideaal voor mensen die een gezinsvakantie in Büllingen of één van de bijbehorende kernen doorbrengen. In deze regio zijn ook prachtige stadjes te vinden zoals Stavelot en het schilderachtige Verviers. Kortom u zult tijdens uw verblijf in de gemeente Büllingen de nodige activiteiten kunnen inplannen. 

Plaatsnaam

Büllingen

Aantal inwoners

circa 1.175