Bütgenbach

Bütgenbach

Plaats in België

Bütgenbachis een plaats in de buurt van de stad Luik. In dit dorp waar een klein zesduizend mensen wonen is het uitstekend toeven. Het is dan ook een prima plek om de vakantie hier door te brengen. Dit komt niet alleen door de naburige natuurparken, maar ook het stuwmeer wat een grote aanjager is van het lokale toerisme. Als u ervoor kiest om een vakantiewoning te gaan huren in Bütgenbach moet u dit meer toch echt eens aandoen. Voor waterrecreanten zijn de mogelijkheden legio hier. Dit deel van het land heeft ook wel de bijnaam Belgische Eifel. Dit komt vooral door de nabijheid van Duitsland. De grens ligt op nog geen 10 minuten rijden. Duits is hier dan ook de meest gesproken taal. Ook door zijn ligging is Bütgenbach een leuke vakantiebestemming.


Toerisme

Vraag aan mensen uit Bütgenbach naar de kenmerken van de Belgische Ardennen bij Luik en veel mensen zullen als eerste de prachtige bossen, stromende rivieren en het glooiende landschap noemen. Allemaal trouwens ook terechte typeringen over wat dit gebied te bieden heeft. Als u een vakantiehuis huurt in Bütgenbach komt u dit allemaal trouwens ook tegen.
Maar wat u zeker ook eens moet doen is de stad Luik bezoeken, deze is wezenlijk anders dan de bekende Belgische steden, maar het heeft echt een geheel eigen karakter en alleen daarom verdient deze stad uw aandacht.
De vakantie kunt u prima in Bütgenbach doorbrengen want in de omgeving is alles wat u nodig heeft voor een geslaagd verblijf in de Ardennen. Neem bij voorkeur de fiets mee en ontdek dit deel van het land. Behalve natuur zijn ook de kleine stadjes aan de rivier een aanrader. Gastronomisch staan onze zuiderburen er ook al goed op dus breng eens een heerlijke midweek of land weekend door in Bütgenbach en geef een persoonlijke invulling aan uw vakantie in België.

Plaatsnaam

Bütgenbach

Aantal inwoners

circa 5.800