Lierneux

Lierneux

Plaats in België

Lierneux is een dorp in België welke gesitueerd is in het gewest Wallonië. Deze regio maakt onderdeel uit van de populaire Ardennen en wordt dat ook veelal door recreanten aangedaan.
Wil je de vakantie doorbrengen in een plaats die kleinschalig is maar op hetzelfde moment ook faciliteiten als een supermarkt heeft dan is Lierneux een goede keuze!
Behalve het inkopen van de levensmiddelen kun je ook een hapje uit eten gaan want in het dorp zijn enkele eetgelegenheden te vinden.
Dus moet tijdens je vakantie in Franstalig België het natuurschoon centraal staan en zoek je een verblijf op een rustig plek dan is het dorpje Lierneux een plaats die wellicht aan je wensen kan voldoen!


Toerisme

Je huurt een vakantiehuisje in de Belgische plaats Lierneux en wilt je vrije tijd actief doorbrengen. Natuurlijk weet je dat je in de Ardennen perfect kunt wandelen maar je zoekt meer uitdaging, is die er voor jou?
Dat mag geen enkel probleem zijn met activiteiten als mountainbiken, abseilen, het maken van kanotochten, vissen. In de wintermaanden kun je ook nog de lange latten onderbinden om te gaan langlaufen. Dus rondom Lierneux is het in feite één groot openlucht activiteitencentrum. Maar in de Ardennen is er meer dan alleen natuurschoon, ook de stadjes Vielsalm en Durbuy zijn het bezoeken waad.
Heb jij een vakantiewoning in Lierneux geboekt dan kun je je opmaken voor een heerlijk verblijf bij onze zuiderburen.

Plaatsnaam

Lierneux

Aantal inwoners

circa 2.250

Algemeen