Malmedy

Malmedy

Plaats in België

Malmedy is een stad in de Luikse Ardennen. Deze plaats is populair onder toeristen en jaarlijks brengen veel Belgen, Duitsers en Nederlanders hier de vakantie dan ook door. De regio heeft aan natuurschoon natuurlijk veel te bieden, maar er zijn ook talrijke andere facetten die het interessant maken om eens richting deze plaats in België te koersen.
Als u een vakantiehuis huurt in Malmedy is het goed te weten dat er voldoende faciliteiten zijn te vinden voor u als toerist. Er is een leuk winkelaanbod en het centrale marktplein is gezellig met diverse horecagelegenheden en bij goed weer kunt u hier perfect een Belgisch pintje pakken op één van de terrassen. Voor een vakantie in de Belgische Ardennen is het stadje Malmedy een puike uitvalbasis. 


Toerisme

Als eens aan Malmedy gedacht voor een komend uitstapje over de grens richting de zuiderburen? Veel Nederlanders brengen de vakantie wel eens door bij de zuiderburen. België is dan ook een perfecte bestemming voor lekker een paar daagjes ertussenuit en wat is er leuker dan met het gezin of vriendengroep te verblijven in een gezellige vakantiewoning in de Ardennen.
Zoekt u dit ook dan is Malmedy een aanrader voor wat betreft het huren van een accommodatie. Het aanbod van particuliere vakantiehuizen is breed te noemen en zowel in als om deze toeristische plaats zijn er voldoende opties.
Wandelaars en fietsers zullen er dagelijks op uit kunnen trekken en genieten van de prachtige natuur die de Belgische Ardennen volop biedt. Maar rondom Malmedy zijn verschillende leuke dorpjes en stadjes die interessant zijn en uiteraard te bezoeken zijn. Of bezoek is een lokale bierbrouwerij om het bereidingsproces te bekijken. Ook zijn er meer dan genoeg interessante musea te vinden in de regio en ook voor kinderen zijn er leuke pretparken en dierentuinen te bezoeken. Dus voor het doorbrengen van een gezinsvakantie is Malmedy een prima plek.

Plaatsnaam

Malmedy

Aantal inwoners

circa 12.500