Sankt Vith

Sankt Vith

Plaats in België

Sankt Vith is een gezellig stadje in het Ardennen gebied in de regio Luik. En is niet ver gelegen van de Duitse grens. De inwoners van deze Belgische stad zijn dan ook Duitstalig!
Het centrum van Sankt Vith kenmerkt zich door de vele huizen die zijn opgetrokken uit natuursteen en als dakbedekking leisteen hebben gebruikt.
De faciliteiten voor toeristen zijn prima in deze stad en in en om Sankt Vith zijn er dan ook diverse vakantiehuizen te vinden.
In de stad zelf zijn er meerdere supermarkten gevestigd en ook enig ander winkelaanbod is in het oude stadscentrum te vinden. Ook is er een redelijke keuze uit restaurants in Sankt Vith. Het is dan ook een prima uitvalsbasis als u in België een plek wilt hebben van waaruit u de Ardennen makkelijk kunt bereiken.


Toerisme

De stad Sankt Vith is om meerdere redenen een prima plek om de vakantie door te brengen. Natuurlijk is het voorzieningenniveau er uitstekend maar ook de ligging maakt het dat deze plaats in Belgische Eifel een gewilde locatie is onder vakantiegangers. Het lokale toerisme bestaat natuurlijk uit de prachtige Ardennen. En je treft in dit deel van België dan ook veel wandelaars en buitenmensen met andere hobby’s als fietsen en vissen.
Maar rondom Sankt Vith is er veel meer te doen. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk de grens met Luxemburg of Duitsland oversteken en daar een dag van je vakantie doorbrengen. In het laatgenoemde land is Monschau een plek die je zeker eens moet bezoeken.
Ook de leuke dorpjes in de omgeving van je vakantiewoning bij Sankt Vith zijn het bezoeken meer dan waard. Ontdek het allemaal in je eigen tempo en geniet van dit heerlijke stukje België.

Plaatsnaam

Sankt Vith

Aantal inwoners

circa 9.600

Algemeen