Stavelot

Stavelot

Plaats in België

Stavelot is een stadje gelegen in België, en kan dienen als perfecte uitvalsbasis tijdens een vakantie. Onder andere de Ardennen zijn prima bereikbaar. Mede door de strategische ligging van deze plaats zijn er veel toeristen die een vakantiehuis huren rondom Stavelot.
Deze Belgische stad heeft zelfs trouwens ook wel een aantal bezienswaardigheden, vooral een aantal prachtige gebouwen die de liefhebbers van geschiedenis en architectuur zeker zullen bekoren.  Maar de voornaamste toeristische trekpleister zijn toch wel de prachtige natuurgebieden in de regio.
Bezoek Stavelot eens tijdens een midweekje weg of weekend ertussent uit en geniet van de prachtige Belgische streek.


Toerisme

Als u een vakantiewoning huurt in de omgeving van Stavelot dan is het verstandig uw fiets en wandelschoenen mee te nemen. De Belgische Ardennen bieden prachtige natuur en u heeft hier gegarandeerd vele uren wandel- en fietsplezier. Mede door de verschillende natuurparken is dit deel van België erg populair bij vakantiegangers.
Ook kunt u vanuit dit deel van het land een bezoekje brengen aan Duitsland, met de auto is dit land vanuit Stavelot prima bereikbaar.
Als u stedenliefhebber bent dan is wellicht de stad Luik voor u een goede keus, deze plaats heeft zijn geheel eigen karakter. Maar ook de in Nederland gelegen stad Maastricht is prima bereikbaar en absoluut de moeite waard.
In de buurt van Stavelot zijn er ook enkele vakantieparken te vinden waar u een bungalow kunt huren en zodoende met het hele gezin een leuke vakantie in dit deel van kunt doorbrengen.

Plaatsnaam

Stavelot

Aantal inwoners

circa 7.000