Trois-Ponts

Trois-Ponts

Plaats in België

Trois-Ponts is een gemeente in de Belgische Ardennen en hieronder vallen enkele kleine kernen en buurtschappen zoals bijvoorbeeld een Stavelot-Hénumont.
Als je in dit deel van België de vakantie wilt doorbrengen dan zit je op het gebied van landelijke ligging en natuurschoon helemaal goed.
Het stadje Trois-Ponts is dan ook een prima plek om een vakantiewoning te boeken, je hoeft dan tegen de avond niet meer de deur uit, maar kunt in de plaats zelf een restaurant of leuke bar aandoen. Handig als je eens een keer geen zin hebt om te koken. Het is vooral de ligging van Trois-Ponts die het zo aantrekkelijke maakt. Stel je voor hoe het is om de vakantie in België door te brengen te midden van een glooiende heuvelachtige omgeving en rustig stromende riviertjes. Veel meer heb je niet nodig om je verblijf in de Ardennen tot een succes te maken.


Toerisme

Ervan uitgaande dat je een vakantiewoning hebt gehuurd in Trois-Ponts of één van de omliggende plaatsen, wil je natuurlijk wel graag weten wat de leuke uitstapjes zijn in deze regio.
We zullen een enkele tips geven1 Het woud van Hodinfosse is een aanrader, tenminste ervan uitgaande dat je graag wandelt tijdens je vakantie. Een aanrader is ook de watervallen van Coo, deze zijn (vooral in het laagseizoen) prachtig. De vallei van de Amblère is ook erg mooi en je kunt hier prima te voet en op de fiets de omgeving verkennen. Vanuit je vakantieboerderij in Trois-Ponts of Stavelot-Hénumont kun je met de auto dit hele gedeelte van de Ardennen prima bereizen.
Wil je ook nog een dagje stad doen tijdens de vakantie in dit deel van België dan is Vielsalm wellicht een suggestie of kies voor het veel grotere Luik. Deze stad met een rauw randje heeft een eigen identiteit en is alleen daarom al de moeite waard.
De slotsom is dan ook dan Trois-Ponts in de Ardennen een prima vakantiebestemming is voor jong en oud.

Plaatsnaam

Trois-Ponts

Aantal inwoners

circa 2.600

Algemeen