Bouillon

Bouillon

Plaats in België

Bouillon is een populair en gezellig stadje in België. Het is gelegen in de provincie Luxemburg en in een gebied wat beter bekend als de Ardennen is.
Als je de vakantie in dit deel van het land wilt doorbrengen dan is Bouillon een prima plek om een appartement te huren. Deze leuke stad met rondom de meanderende rivier de Semois heeft een prachtig centrum. Voor de toerist is er alles te vinden wat je nodig hebt tijdens een vakantie in de Luxemburgse Ardennen.
Wil je in deze regio iets rustiger zitten dan kun je eventueel kiezen voor een vakantiehuis in het dorp Les Hayons. Hier kun je in je ritme genieten van een heerlijk verblijf in de omgeving van Bouillon. Met de auto ben je binnen een paar uur in dit deel van België.


Toerisme

De provincie Luxemburg is gelegen in de Belgische Ardennen en hoogstwaarschijnlijk zult u ook wel weten dat deze streek erg gewild is als vakantiebestemming. Maar doordat dit een groot gebied is blijft er meer dan genoeg ruimte over om te genieten van de natuur en verdere omgeving.
Als u een vakantiewoning hebt gehuurd in de stad Bouillon dan zult u merken dat het hier prima toeven is. Bezoek het kasteel welke bij deze plaats te vinden of huur tijdens de vakantie eens een kajak en vaar de rivier Semois eens af.
Verder zijn er prachtige natuurparken te vinden in dit deel van de Ardennen en behalve het al genoemde Bouillon zijn er ook nog andere plaatsen waar je prima kunt bivakkeren tijdens je verblijf in België. Het dorp Noirefontaine is wat dat betreft een goede tip. Hier kun je heerlijk genieten van je eigen vakantiehuisje midden in de natuur.
Wandel- en fietsfanaten zullen dit deel van de provincie Luxemburg in België ook zeker waarderen want waar anders treft u zo’n netwerk van wandel- en fietsnetwerken aan.
Dus bezoek Bouillon eens tijdens de vakantie en ervaar de grootse mogelijkheden van dit gebied in de Belgische Ardennen.

Plaatsnaam

Bouillon

Aantal inwoners

circa 5.400

Algemeen