Ardennen, Luxemburg

Ardennen, Luxemburg

Regio in België

De Luxemburgse Ardennen zijn gelegen in het zuidoosten van België. In dit gebied is zowle Nederlands als Frans de voertaal. In deze bergachtige regio is het prima toeven als je een vakantie midden in de natuur wilt doorbrengen.
Het aanbod van vakantiehuizen in de Luxemburgse Ardennen is prima voor elkaar en vreemd is dit ook niet want onder andere Nederlanders, Duitsers en Fransen brengen hier graag de vakantie door. En vergeet natuurlijk ook de Belgen zelf niet die de Ardennen, Luxemburg regio graag aandoen voor een midweek of lang weekend ertussenuit.
Het hoogste punt van dit deel van België is bijna 700 meter hoog en super voor de actieve recreant.


Toerisme

Wie een vakantie wil gaan doorbrengen in de Luxemburgse Ardennen zal dit vooral doen voor het natuurschoon. Het buitenleven staat voorop in dit gebied en of je nu van wandelen, fietsen, raften, of bergbeklimmen houdt. Het is hier allemaal te doen.
Er zijn diverse natuurparken te vinden die de moeite waard zijn. Doe de Belgische Eifel eens aan of kies je toch liever de Hoge Venen..
De diverse rivieren die door het gebied van de zuidelijke Ardennen en Luxemburg regio meanderen lenen zich ook prima voor tal van activiteiten. Per kano kun je de rivier afvaren, maar je kunt er ook voor kiezen om in deze regio je visvakantie door te brengen.
Ook de diverse leuke dorpjes zijn de moeite waard, breng eens een bezoekje aan Malmedy, of doe Chimay eens aan, wellicht kies je toch liever voor Couvin. En zo zijn er nog talloze andere plaatsen die de moeite waard zijn en die je allemaal kunt ontdekken als je een vakantiewoning hebt geboekt in de Luxemburgse Ardennen.

Provincie

Ardennen, Luxemburg

Oppervlakte

11.200 km2

Aantal inwoners

-

Hoofdstad

-