Daverdisse

Daverdisse

Plaats in België

Daverdisse is een dorp in het oosten van België het behoort tot de provincie Luxemburg en is gelegen in het gebied wat als de Ardennen wordt aangegeven.
Het valt onder het gewest Wallonië en de voertaal is hier dan ook Frans. Daverdisse is ook de naamgever van aan de gemeente ook het klein plaatsje Porcheresse behoort hiertoe.
Het gebied is dunbevolkt en de faciliteiten zijn hier dan ook marginaal. Je hebt een auto nodig om levensmiddelen, etc. tijdens de vakantie in te slaan.
Toch is Daverdisse een prima plek om een vakantiehuis te betrekken. De natuur is er ronduit adembenemend en als wandelaar zult u kunnen kiezen uit tal van wandelroutes. Ook fietsliefhebbers zullen dit deel van de Belgische Ardennen omarmen want er zijn voor zowel de recreatieve fietser als de sportieve mountainbike prachtige fietsroutes te vinden.


Toerisme

De natuurtoerist is een fenomeen welke u tijdens een vakantie in Daverdisse op zeker tegen zult komen. In dit deel van België komen vooral toeristen die van het goede buitenleven houden. Actief zijn in de natuur en tegen de avond lekker relaxen, bij voorkeur voor de open haard van het vakantiehuis.
Als u een accommodatie heeft geboekt in Daverdisse dan kunt u vanaf hier de rivier De Lesse eenvoudig bereiken. Hier kunt u vissen of met een kano een deel van de rivier afvaren. Dit is vooral in het zomerseizoen een populaire bezigheid.
Ook leuk is het om het stadje Redu aan te doen. Het Euro Space Center is hier te vinden en dit is en leuk en educatief. Brengt u de vakantie met kinderen door dan moet u dit park bezoeken.
In de buurt van Daverdisse zijn ook nog enkele oude kastelen te vinden, ook altijd leuk als afwisseling van een wandel- of fietstocht. 

Plaatsnaam

Daverdisse

Aantal inwoners

circa 1.450