Durbuy

Durbuy

Plaats in België

Durbuy is een klein stadje welke gelegen is in de Luxemburgse Ardennen. Voor veel mensen die wel eens de vakantie in dit deel van België hebben doorgebracht zal deze plaats een bekende klank hebben.
Veel toeristen kiezen ervoor om in Durbuy een vakantiehuis te huren en van hieruit de Belgische provincie Luxemburg nader te ontdekken. In de plaats zelf wonen trouwens maar enkele honderden inwoners. Aangevuld natuurlijk met vakantiegangers die hier overnachten. Het gros van de mensen woont juist in één van de omliggende dorpen als Grandhan, Tohogne en Bomal.
Durbuy wordt ook wel de parel van Wallonië genoemd en het mag dan ook geen bevreemding wekken dat juist hier veel mensen de vakantie willen doorbrengen. Het is simpelweg een prachtig stukje België.


Toerisme

Als u de vakantie in de Luxemburgse Ardennen doorbrengt dan is Durbuy een prima bestemming om een vakantiewoning te boeken. Dit leuk pittoreske stadje met zijn prachtige Middeleeuwse centrum is een blikvanger. De schitterende oude architectuur zal een verpletterende uitwerking hebben. De toeristen weten Durbuy dan ook prima te vinden als ze verblijven in de provincie Luxemburg van de Ardennen. Dit is simpelweg een prachtig stukje België.
De omgeving van Durbuy leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen het hele jaar door. In de zomermaanden kunt u hier prachtige fietstochten maken. Wallonië is de moeite meer dan waar en dat zult u zeker merken als u tijdens uw verblijf bivakkeert in één van de vele vakantiehuizen die in en rondom Durbuy zijn te vinden. We hopen u dan ook snel in de Luxemburgse Ardennen van België te mogen begroeten.

Plaatsnaam

Durbuy

Aantal inwoners

circa 11.300