Florenville

Florenville

Plaats in België

Florenville is een stadje in België. Tevens is het ook een gemeente waar behalve deze plaats nog enkele dorpen en klein gehuchten onder vallen.
Voorbeelden hiervan zijn Chassepierre, Muno en Laiche welke gelegen zijn tussen prachtige landerijen in dit deel van de provincie Luxemburg.
Het niveau van de faciliteiten welke voor toeristen natuurlijk van belang zijn kunnen de lakmoesproef doorstaan. Wat dat betreft is Florenville een prima plek om een vakantiewoning te huren. Supermarkt en bistro’s zijn aanwezig wat natuurlijk van toegevoegde waarde is voor mensen die in dit deel van de Ardennen de vakantie willen doorbrengen. 


Toerisme

Verblijven in Florenville staat gelijk aan de vakantievieren in een heel mooi stukje België. De regio Luxemburg staat bekend om de bosrijke omgeving en groene graslanden.
Een bezienswaardigheid van formaat is de Abdij d’ Orval en ook het kasteel van Bouillon is een toeristentrekker. Het is weer eens een leuke afwisseling met de heerlijke wandeltochten die je hier kunt ondernemen. Voor fervent visliefhebbers is er de rivier Semois waar ze hun hengel kunnen uitwerpen.
Ook is er dicht bij Florenville een prima golfcourse te vinden. Vanuit een vakantiewoning in Chassepierre is er prima te komen. Dit deel van België en Ardennen is een uitstekende plek om de vakantie door te brengen. Dus ontdek de gemeente Florenville en breng hier een heerlijk verblijf door.

Plaatsnaam

Florenville

Aantal inwoners

circa 5.600