Libin

Libin

Plaats in België

Libin is een dorp in Belgie, het is gelegen in de provincie Luxemburg. Frans is de voertaal in deze Wallonië streek!
Voor actieve recreanten is dit een heerlijk gebied waar welke dan ook veelal wordt aangedaan door wandelaars en fietsers. Libin is uitermate geschikt om de vakantie door te brengen en veel mensen kiezen er dan ook voor om in het dorp zelf een huisje te huren.
Op zich geen verkeerde gedachten want het plaatsje is prachtig gelegen in een landelijke omgeving en maakt onderdeel uit van de Ardennen. Hoewel Libin niet al te groot is kunt u toch gebruik maken van een voorziening als een kruidenier en ook een restaurant en echte Belgische frituur ontbreken niet.


Toerisme

Brengt u de vakantie door in Libin dan verblijft u op een locatie welke rustig gelegen is en als het ware lijkt opgegaan in een prachtige glooiende en groene omgeving.
Trek de wandelschoenen aan of huur een fiets en verken de deel van Belgisch Luxemburg. Maar behalve natuurschoon heeft de omgeving rondom Libin meer te bieden. Het dorpje Redu is een aanrader, dit lieflijke plaatsje staat bekend om zijn leuke boekwinkeltjes.
Brengt u een gezinsvakantie door in dit deel van zuidelijk België dan is het Euro Space Center een uitje welke educatief en interessant is. Bij de stad Han kunt u de grotten bezoeken. Libin is een perfecte vakantiebestemming voor een ieder die een weekend weg of midweek ertussen uit wil knijpen. 

Plaatsnaam

Libin

Aantal inwoners

circa 2.250

Algemeen