Nassogne

Nassogne

Plaats in België

Nassogne is een dorp in het zuiden van België. Het is te vinden in de provincie Luxemburg en is tevens een gemeente waar enkele kleinere kernen onder vallen.
Deze regio is een prima gebied om te vertoeven tijdens een leuke vakantie en als je van glooiende landschappen houdt dan is Nassogne een prima plek om een vakantiehuis te huren. Vanuit dit landelijk gelegen dorp kun je de Belgische Ardennen perfect verkennen.
Wat betreft voorzieningen is Nossogne een plaats waar je het broodnodige kunt verkrijgen op het gebied van levensmiddelen, etc. Wil je een dagje winkelen of een andersoortig dagje uit dan kun je kiezen uit diverse schilderachtige plaatsjes in de omgeving.


Toerisme

De provincie Luxemburg is een fantastische regio voor de actieve buitenmens en als je de vakantie in Nassogne doorbrengt kun je van hieruit perfect de Ardennen intrekken.
De heuvelachtige landschappen in dit deel van België zijn perfect voor wandelaars en fietsers. Ook is het leuk om met de auto deze streek te verkennen en meerdere leuke plaatsjes aan te doen. Rondom Nassogne liggen diverse leuke dorpjes en kleine stadjes die het ontdekken waard zijn.
Bezoek de grotten bij Han sur Lesse eens, tevens is in dit gebied ook een leuk dierenpark te vinden. Perfect als u een vakantie met het hele gezin doorbrengt in Nassogne. Kortom, deze Belgische streek biedt volop mogelijkheden voor jong en oud.

Plaatsnaam

Nassogne

Aantal inwoners

circa 5.400