Paliseul

Paliseul

Plaats in België

Paliseul is een gemeente in de meest zuidwestelijkste regio van België, namelijk de provincie Luxemburg. Behalve gemeentelijke naamgever is Paliseul ook een gezellig dorpje. Hoewel niet groot wat betreft inwoneraantal zijn er toch voorzieningen als een gezellig koffiehuis, een pizzeria en een spaarbank. Ook boodschappen kun je gewoon in Paliseul zelf doen.
Verder is het vooral de omgeving die mensen aanspreekt. Natuurliefhebbers betitelen dit als één van de mooiste gebieden van België en huur je een vakantiehuisje in Paliseul dan is het meenemen van wandeluitrusting en een fiets met versnellingen een pre.
De echte outdoor toerist zal zich in en om de plaats Paliseul als een vis in het water voelen!


Toerisme

Ga je de vakantie doorbrengen in Paliseul dan is één van de grote voordelen de strategische ligging van deze gemeente in België. Niet alleen kun je de streek zelf ontdekken, je kunt je vakantie nog een stukje divers maken door ook de buurlanden Luxemburg en Frankrijk aan te doen. Met de auto als vervoersmiddel is dit allemaal prima te bewerkstelligen.
Maar ook rondom Paliseul is genoeg te beleven! De stad Bouillon is een aanrader. Leuk om te bezoeken als tegenhanger van de tientallen wandelroutes en fietstrajecten welke u uitnodigen tot een heerlijk samenzijn in de Belgische Buitenlucht.
Kies je voor de provincie Luxemburg als bestemming voor je vakantie dan is de gemeente Paliseul een prima plek om een vakantiewoning te betrekken!

Plaatsnaam

Paliseul

Aantal inwoners

circa 1.250