Dinant

Dinant

Plaats in België

De Belgische plaats Dinant is gelegen in de Ardennen en valt onder de provincie Namen. Het heeft van vroeger uit stadsrechten, dit mede doordat het op een goede locatie aan de rivier de Maas ligt en zodoende een prima plek was voor het bedrijven van Handel. Van vroeger uit is Dinant dan ook een welvarende stad.
Tegenwoordig brengen veel toeristen in deze regio een vakantie door, niet alleen om de prachtige natuur die er te vinden is in de omgeving maar ook om het stadje zelf welke een aantal prachtige gebouwen herbergt. Een vakantiehuis in deze omgeving huren is dan ook een erg leuk idee als u een keer een korte vakantie in dit deel van België wilt doorbrengen.


Toerisme

Vakantiegangers die afreizen naar deze streek in de Belgische Ardennen komen vooral voor het wandelen en fietsen en dit is natuurlijk niet zonder reden, want de omgeving van Dinant is erg de moeite waard. De glooiende heuvels, met veel bossen en prachtige vergezichten. Dit deel van de Ardennen heeft het allemaal te bieden.
Maar ook is het erg leuk om de diverse dorpjes en stadjes in deze streek te bezoeken tijdens uw vakantie in België. Architectuur liefhebbers zullen genieten van de vele oude gebouwen in de diverse plaatsen. Kijk voor het aanbod van vakantiewoningen in en rondom Dinant eens op onze website.

Plaatsnaam

Dinant

Aantal inwoners

circa 13.400