Hastiére

Hastiére

Plaats in België

Hastière is een plaats in België en maakt onderdeel uit van de Ardennen. De omgeving is heuvelachtig en zelf ligt het dan ook op ruim 200 meter boven zeeniveau. Toeristen die een vakantie doorbrengen in de provincie Namen zullen Hastière waarschijnlijk wel eens hebben aangedaan tijdens hun verblijf in dit deel van België.
Door de ligging aan een rivier en de aanwezigheid van diverse toeristische trekpleisters maakt het dat dit dorp vooral in het hoogseizoen wordt aangedaan door dagjesmensen en toeristen die een vakantiehuis in of nabij Hastière huren.
Er is dan ook het één en ander aan cultureel erfgoed te vinden in deze plaats. Zo kunt u onder andere het kasteel Freyr bezoeken, ook de tuinen die bij het complex horen kunnen rekenen op veel interesse van de vakantiegangers. Daarnaast is er ook een prachtige oude watermolen te bezoeken in dit dorp in de Ardennen.


Toerisme

In de provincie Namen is het toerisme zeer belangrijk en dit geldt dan ook voor Hastière en omliggende plaatsen als Florennes, Onhaye en Dinant.
Mensen die hier een vakantiewoning huren komen o.a. voor de prachtige natuur en houden doorgaans van actief bewegen tijdens de vakantie. Wandelen en fietsen is hier dan ook prima te doen en neem uw wandelschoenen en/of uw fiets dan ook mee naar uw vakantieaccommodatie. Daarnaast zijn er in de regio verschillende leuke dorpjes te bezichtigen. Liefhebbers van oude architectuur kunnen hun hart dan ook ophalen in dit deel van de Ardennen. Vanuit Nederland is de plaats Hastière en de omliggende regio dan ook prima te bereiken. Met de auto bent u binnen enkele uren in deze prachtige Belgische vakantieregio.

Plaatsnaam

Hastiére

Aantal inwoners

circa 5.500

Algemeen