Houyet

Houyet

Plaats in België

Houyet is een dorp welke gelegen is in de Ardennen regio, het maakt onderdeel uit van de provincie Namen. Wellicht kent u dit gebied wel eens van een eerder doorgebrachte vakantie in België.
Als u dit gebied niet kent maar dit wel graag wilt dan is het een optie om een vakantiehuis in Houyet te huren en op deze manier de schoonheid van de deel van de Ardennen te ontdekken. De natuurpracht is overweldigend en u wandelt en/of fietst direct vanuit de Belgische dorp de natuur in. De glooiende heuvels lonken voor de actieve vakantieganger, dus boek snel een vakantiewoning in Houyet en leer de provincie Namen nader kennen.


Toerisme

De Ardennen zijn voor veel Nederlanders wel bekend gebied. Velen hebben in dit deel van België wel eens een leuk weekend of midweek doorgebracht. In Houyet is ook een kleinschalig aanbod van vakantiehuizen te vinden. Veelal huurt u deze van een particulier eigenaar en dit geeft u vakantie in de Belgische provincie Namen alleen maar meer cachet.
Centraal voor Houyet staat de rivier de Lesse, dit maakt het dat hier een actief waterrecreatie gebied is ontstaan. Dus zult u vooral in de zomermaanden ervaren, dan nemen mensen een boot mee, of kiezen ervoor om aan de oever te blijven en de hengel uit te werpen. Het prachtige natuurgebied rondom Houyet is uitermate geschikt om per voet te verkennen. Of neem een moutainbike mee en bedwing de glooiende heuvels die in dit deel van Namen zo herkenbaar maken. Doe ook de leuke dorpjes in de Belgische Ardennen eens aan tijdens de vakantie. En sluit de dag af met een goed glas wijn op de bank van je vakantiewoning in Houyet.

Plaatsnaam

Houyet

Aantal inwoners

circa 4.700