Ohey

Ohey

Plaats in België

Ohey is een dorp in de regio Namen. Dit gebied is gelegen in de Ardennen en het mag dan ook niet al te veel verwondering opwekken dat er jaarlijks nogal wat mensen de vakantie doorbrengen in deze streek.
Als u gesitueerd op een rustige locatie wilt verblijven dan is het boeken van een vakantiewoning in of nabij Ohey een verstandige keuze. Hier kun je in je eigen tempo genieten van al het moois wat dit gebied in België je te bieden heeft. Het dorp is op ruim 250 meter boven zeeniveau gelegen en de glooiende omgeving maakt het een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Als vakantiebestemming is Ohey een prima uitvalsbasis maar de faciliteiten zijn er enigszins beperkt en het is eigenlijk dan ook een must om de beschikking te hebben over een eigen auto.


Toerisme

Als je verblijft in Ohey dan kun je de dit Franstalige deel van België verkennen. De stad Durbuy moet je zeker aandoen, deze ligt op een klein half uur rijden van je vakantiewoning en is perfect als dagtrip te bezoeken.
Rondom Ohey heb je in dit deel van de regio Namen natuurlijk de Ardennen en wat is er leuker om tijdens je vakantie in deze streek eens een heerlijke wandeling te maken. Of huur een fiets en verken de omgeving op deze wijze. Als gezinsvakantie is dit deel van België ook zeer geschikt. De aanwezigheid van rivieren maakt het dat er diverse vormen van waterrecreatie beoefent kunnen worden. Maar ook zijn er niet te ver van Ohey leuke themaparken te vinden. Ook de talloze kastelen die in dit deel van de Belgische Ardennen te vinden zijn spreken veel cultuurliefhebbers aan. Het aanbod van particuliere vakantiehuisjes rondom Ohey is redelijk en het moet dan ook mogelijk zijn om een passende accommodatie in de regio Namen te vinden.

Plaatsnaam

Ohey

Aantal inwoners

circa 1.500

Algemeen