Rochefort

Rochefort

Plaats in België

De vakantie eens doorbrengen in één van de mooiste stadjes van de Ardennen ? Dan is Rochefort de plek om een vakantiehuis te betrekken. Dit stadje met een authentiek karakter is te vinden in de Belgische provincie Namen.
Cultuur, geschiedenis en gastronomie dit zijn enkele typeringen die allemaal slaan op Rochefort, en voor de natuur hoef je alleen maar deze toeristische stad te verlaten, het bosrijke gebied rondom nodigt uit tot het maken van een heerlijke wandeling, maar er zijn ook talloze leuke fietsroutes te vinden. Bij de stad zelf bevindt zich een interessante ruïne, en ook is er een grottenstelsel te vinden. Ook is het bekend van het lokale abdijbier wat hier nog volgens oude recept wordt gebrouwen. Rochefort is een prima plek om de vakantie in de Ardennen door te brengen.


Toerisme

De provincie Namen in België is een prima vakantiebestemming en jaarlijks brengen dan ook veel toeristen hier de vakantie door. Als je een huisje huurt in of nabij Rochefort dan kun je niet anders dan de natuur in te trekken. Lekker met de fiest door de Ardennen blijft een leuk tijdverdrijf voor jong en oud. Ook de diverse leuke plaatsjes in dit deel van België maken het dat het een afwisselende vakantie gaat worden.
Als je in een appartement in Rochefort verblijft, moet je gewoon een dag uittrekken om dit heerlijke compacte stadje te ontdekken. Voor in het zomerseizoen is het hier er levendig te noemen. Toeristen uit België maar ook uit Nederland, Frankrijk en Duitsland doen de stad aan. Het afwisselende karakter maakt de Ardennen in het algemeen en de provincie Namen in het bijzonder zo uniek. Het is dan ook raadzaam om het aanbod van vakantiehuizen rondom Rochefort eens nader te bekijken. Want zoals je weet hangt een geslaagde vakantie in België ook deels af van de locatie.

Plaatsnaam

Rochefort

Aantal inwoners

circa 12.500

Algemeen