Somme-Leuze

Somme-Leuze

Plaats in België

Somme-Leuze is een deelgemeente in de Belgische regio Namen en hier vallen verschillende kleine dorpjes onder. Ook ligt het in de buurt van plaatsen als Durbuy en Ciney.
Binnen deze gemeente zijn onder andere een aantal interessante gebouwen te bezichtigen. Voorbeelden hiervan zijn de kapel in Bonsin en de toren in Heure. Veel toeristen die hier hun vakantie doorbrengen komen met namen voor de Ardennen. Maar doe tijdens de vakantie in dit deel van België de dorpjes die vallen onder Somme-Leuze ook eens aan.


Toerisme

Mensen die ervoor kiezen om in of nabij Somme-Leuze op vakantie te gaan nemen veelal hun fiets en/of wandenschoenen mee. De Belgische Ardennen lonken dan ook voor de actieve vakantieganger. Prachtige wandelingen of fietstochten door bossen, glooiende landschappen en snelstromende riviertjes behoren dan ook tot de mogelijkheden. In deze regio vindt u dan ook diverse vakantiehuizen welke door particulieren als mede vakantieparken te huur worden aangeboden. In deze regio brengen ook veel Nederlanders hun vrije tijd door. Het is ook zo dat steeds meer mensen overwegen een vakantiewoning aan te kopen in dit deel van België.
De Ardennen is dan ook een prachtig gebied om in het hoog- of laagseizoen enige tijd door te brengen. Elk jaargetijde heeft weer zijn eigen charme.

Plaatsnaam

Somme-Leuze

Aantal inwoners

circa 4.800