Viroinval

Viroinval

Plaats in België

Viroinval is een gemeente in Wallonië, dit deel van België staat bekend om zijn leuke dorpjes met meanderende riviertjes. Het landelijke leven staat centraal en de natuur is oogverblindend in dit deel van de provincie Namen.
Een vakantiehuis huren in Viroinval geeft de garantie dat u op een prima plak zit in dit gebied en per voet, fiets en auto leuke tripjes kan maken in de directe omgeving of het achterland.
Vanaf uw vakantieadres loopt u zo een prachtig natuurrijk gebied in en de glooiende omgeving spreekt de meeste mensen erg aan. Wilt u nog meer actie tijdens uw vakantie in Viroinval dan kunt u ervoor kiezen om een kajak te huren en de rivier af te varen.
Dit deel van België is een paradijs voor de toerist die de vakantie vooral in de open natuur wil doorbrengen.


Toerisme

Toeristen die een accommodatie in Viroinval huren komen hier veelal voor deze groene streek. Wilt u dit gebied ook per voet of fiets verkennen dan is het natuurpark van Viroin-Hermeton wel een aardige tip.
Speciaal voor fietsfanaten hier trouwens nog een extra suggestie, fiets de Ravel Mariembourg eens. Deze route kronkelt langs de rivier de Maas en met een lengte van net geen dertig kilometer is dit een fantastische fietsroute voor jong en oud.
Maar vanaf uw vakantiewoning in Virionval kunt u ook de rest van Wallonië prima verkennen. Het gebied van de Prinsen van Chimay is ook erg aantrekkelijk en wat te denken van de vallei van Viroin. De liefelijke en authentieke dorpjes in de Belgische provincie Namen doen de rest en bezorgen u een diverse vakantie.
Het aanbod van vakantiehuizen in de gemeente Vironvail is veelal actief van particuliere eigenaren die via onze website hun huisje verhuren. Dus neem eens een kijkje!

Plaatsnaam

Viroinval

Aantal inwoners

circa 5.700