Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren

Plaats in België

Houthalen-Helchteren is een gemeente in de Belgische provincie Limburg. Het is voortgekomen uit twee verschillende gemeenten die een fusie zijn aangegaan. (Houthalen & Helchteren) De regio is bekend onder toeristen uit België, maar ook wij Nederlanders weten in toenemende mate dit gebied te vinden. Bungalowpark Molenheide is bijvoorbeeld een populair recreatiepark. Als je een vakantiewoning hebt geboekt in Houthalen-Helchteren dan zit je in een gebied waar recreatie op een hoog peil staat.
Binnen de gemeentegrenzen is er genoeg te doen, vooral mensen die actief willen zijn tijdens de vakantie in Belgisch Limburg zitten op de perfecte locatie. Maar ook zijn er fraaie oude gebouwen te vinden en ook de dorpjes die onder Houthalen-Helchteren vallen zijn de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie in dit deel van België


Toerisme

Wie de vakantie door wil brengen bij onze zuiderburen denkt waarschijnlijk al snel aan de Ardennen, niet zo vreemd want dit is natuurlijk een prachtige regio. Maar de Belgische provincie Limburg doet hier niet voor onder en als u uiteindelijk kiest voor de gemeente Houthalen-Helchteren om uw vakantie door te brengen zult u positief verrast zijn over de recreatiemogelijkheden in deze regio.
Vooral als u voor de natuur gaat zult u ervaren hoe mooi dit stukje België is. Bezoek dan ook zeker natuurgebied de Molenheide, hier kun je heerlijk te voet erop uit trekken. Of huur eens een fiets bij je vakantiepark in Houthalen-Helchteren en ervaar de natuurlijke schoonheid van dit deel van Belgisch Limburg.
Een andere aanrader om tijdens je vakantie aan te doen is het recreatiegebied de Hengelhoef, ook hier is het prima toeven voor de actieve vakantieganger. Houthalen-Helchteren is trouwens ook een populaire regio om een tweede huis te kopen. Dit zegt op zich ook al genoeg hoe populair dit is bij mensen die hier meermalen per jaar de vakantie door willen brengen.

Plaatsnaam

Houthalen-Helchteren

Aantal inwoners

circa 31.000