Opglabbeek

Opglabbeek

Plaats in België

Opglabbeek is een dorp in het Belgische deel van Limburg. Dit gebied geniet populariteit onder toeristen uit Nederland en Duitsland en ook veel Belgen brengen hier de vakantie wel eens door.
De omgeving is het domein van landbouwbedrijven en in toenemende ook recreanten die hier genieten van de fraaie natuur. Als je vakantiehuis huurt in Opglabbeek dan verblijf je op een prima plek in Belgisch Limburg. De Limburgse Kempen zijn  al fietsend bereikbaar. Maar je kunt ook de auto pakken en vervolgens per voet dit natuurgebied verkennen.
In Opglabbeek zelf is het mogelijk om de boodschappen te doen en het kleine centrum is vanuit uw recreatiewoning prima bereikbaar. Kortom een prima vakantiebestemming in België.


Toerisme

Mensen die op vakantie gaan in Opglabbeek doen over het algemeen Nationaal Park de Hoge Kempen aan. Een aanrader uiteraard en u moet dat ook zeker doen als u in dit deel van de provincie Limburg te België verblijft.
Maar er is meer vertier, brengt u de vakantie door met kinderen dan is speeltuin en waterpark Wilhelm Tell de beste plek om te vertoeven. Mits het natuurlijk wel lekker weer is, werken de weergoden niet mee dan kunt u het gemeentehuis van Opglabbeek bezichtigen en zo zijn er nog enkele oude gebouwen meer te vinden in dit leuke dorpje.
En tegenwoordig is er trouwens ook nog een binnenzwembad te vinden, ideaal om op een koude en/of regenachtige dag te bezoeken.
Hebt u de keus gemaakt om de vakantie in Belgisch Limburg door te brengen dan is Opglabbeek een gemeente om toch op zijn minst in overweging te nemen!

Plaatsnaam

Opglabbeek

Aantal inwoners

circa 5.800