Voeren

Voeren

Plaats in België

Voeren is een Belgische gemeente net over de grens met Nederland. Onder haar bewind vallen plaatsen als Teuven, Moelingen en Remersdaal. De gemeente valt weer onder de provincie Limburg van België.
Als je bij onze zuiderburen de vakantie wilt doorbrengen dan is een vakantiewoning huren in Voeren een prima streven. Door de ligging vlakbij de grens is het een ideale vakantiebestemming voor een kort verblijf in België. Ideaal dus om een weekend of midweek te genieten van een prachtig gebied met glooiende heuvel, snelstromende riviertjes en voortreffelijke gastronomie. Boek dus een minivakantie in Voeren en kom eens even helemaal tot rust.


Toerisme

Wat te doen in de Belgische provincie Limburg in het algemeen en natuurlijk de gemeente Voeren in het bijzonder. Het heuvelachtige landschap is prachtig en het bosrijke gebied is voor wandelaars en fietsers een walhalla om gebruik van te maken. Er zijn enkele prima bossen te vinden, onder andere Schoppemerheide, Beusdalbos en het Alsbos.
Ook de rivier de Voer meandert zich prachtig door de gemeente Voeren heen en draagt zeker bij aan het sfeerbeeld van Belgisch Limburg. Ook hier de vakantie eens doorbrengen, twijfel dan niet te lang en boek een leuk huisje in één van de plaatsen die onder de gemeente Voeren vallen.

Plaatsnaam

Voeren

Aantal inwoners

circa 4.250