Horebeke

Horebeke

Plaats in België

De piepkleine gemeente Horebeke behoort tot het mooiste wat de provincie Oost-Vlaanderen te bieden heeft. Hier nog duurzaam toerisme in kleinschalige accommodaties die veelal door particulieren te huur worden aangeboden.
Als u een vakantiehuis in Horebeke wilt huren dan zult u vermoedelijk door de eigenaar ter plekke worden ontvangen en krijgt u een rondleiding door het huisje en diverse waardevolle tips over de omgeving.
U moet in ieder geval het dorp Sint-Kornelis eens aandoen als u dit vakantie doorbrengt in dit deel van België. Dit authentieke plaatsje behoort tot de mooiste van het land en is nog niet bekend bij het grote publiek.
Verder staat de omgeving van Horebeke bekend om de prachtige vergezichten en met allemaal laagbouw bent u hier absoluut van verzekerd. Natuurliefhebbers zullen dit deel van de Vlaamse Ardennen koesteren.


Toerisme

Oost-Vlaanderen is een regio die als goede uitvalsbasis kan dienen tijdens de vakantie in België. Door haar centrale ligging kun je met de auto alle windstreken van het land verkennen.
Als je een vakantiewoning hebt geboekt in Horebeke dan hoef je als natuurliefhebber nergens naar toe want met recreatiegebieden als Kluisbergen en Geraardsbergen op geringe afstand zijn er in deze gemeente meer dan voldoende fiets- en wandelroutes te vinden.
Wandelaars moeten eens het Burreken lopen en ook heet A. Hanspad is een goede optie.
Wilt u ook eens een dag richting de stad dan kunt u kiezen voor het prachtige Gent met zijn gezellige centrum. Of kies voor de hoofdstad van België. Een heel ander soort stad maar evengoed fraai.
De Vlaamse Ardennen is een dynamische regio waar het prima toeven is en uitermate geschikt om de vakantie door te brengen. Wilt u heerlijk landelijk resideren tijdens u verblijf dan is het overwegen van Horebeke als vakantieadres absoluut een must. Het is een prachtig stukje van Oost-Vlaanderen.

Plaatsnaam

Horebeke

Aantal inwoners

circa 1.950