Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Regio in België

Oost-Vlaanderen is een provincie die onderdeel uitmaakt van België. Deze regio grenst aan Nederland en is dus een perfecte vakantiebestemming. Vooral voor mensen die een korte vakantie willen doorbrengen bij onze zuiderburen.
Waarom een vakantiehuis huren in Oost-Vlaanderen. Dit gebied heeft talloze voordelen, natuurlijk de hiervoor genoemde bereikbaarheid, maar ook de leuke afwisseling van prachtige natuur en diverse leuke Belgische dorpjes die je pad kruizen als je te voet, per fiets of auto de regio verkend. Ook zeer de moeite waard is de historische stad Gent, te midden van de talloze historische gebouwen en de rivier de Lei zorgt dit voor een unieke ervaring. Deze stad kan ook als uitvalsbasis dienen voor de vakantie in de provincie Oost-Vlaanderen. Lijkt je dit wat dan is het mogelijk om een appartement te huren in hartje Gent.
Het noorden van België is prima bereikbaar en denk je erover om de vakantie hier eens door te brengen dan is Oost-Vlaanderen een regio die je zeker in overweging moet nemen. Ideaal voor een midweek of weekend ertussenuit.
Bekijk het aanbod van vakantiehuizen in Vlaanderen op onze website dan ook eens en verbaas je over de prachtige objecten die te huur en te koop worden aangeboden.


Toerisme

Het hele jaar door is het prima toeven in België. De aanwezigheid van prachtige natuurparken, prachtige steden en diverse dierentuien en themaparken zorgen ervoor dat er hier altijd genoeg te doen en beleven is. Mensen die een de vakantie door willen brengen en een vakantiehuis in het Maarkedal huren kunnen vanaf hun accommodatie zo de natuur intrekken. Maar ook de diverse dorpjes in de regio kunnen een prima uitvalsbasis zijn. Als je in Oost-Vlaanderen verblijft moet je natuurlijk Gent aandoen. Hier dien je minimaal één dag van je vakantie voor in te plannen. Dit is toch echte één van Belgisch mooiste steden.
Maar ook met de kinderen is er genoeg te beleven doe Dierenpark Eendekooi in Berlare eens aan of breng een bezoek aan het pretpark Harry Malter. Kortom Oost-Vlaanderen is een prima regio voor het doorbrengen van de vakantie met het hele gezin.
De natuurliefhebbers raden wij aan de fiets mee te nemen naar het vakantieadres want de divers bossen en het prachtige platteland moeten verkend worden.
Dus je kunt gerust stellen dan Oost-Vlaanderen voor elk wat wils te bieden heeft.

Provincie

Oost-Vlaanderen

Oppervlakte

3.101 km2

Aantal inwoners

circa 1.500.000

Hoofdstad

Gent