Maarkedal

Maarkedal

Plaats in België

Maarkedaal is een gemeente in Oost-Vlaanderen waartoe dorpjes als Kerkem en Louise-Marie behoren. Met enkele duizenden inwoners is het een  dunbevolkt gebied en mensen die een rustige vakantieregio zoeken in België zijn hier prima op hun plaats.
Als je een vakantiehuis huurt in Maarkedal bivakkeer je in een landelijke omgeving en is het buitenleven het voornaamste wat dit gebied te bieden heeft. Als u graag tijdens de vakantie buitenshuis doorbrengt en lekker actief bezig wilt hetzij ter voet dan wel op de fiets dan is dit deel van de Vlaamse Ardennen precies wat u zoekt.
Het aanbod van vakantiewoningen in Maarkedal is relatief gering dus start uw zoektocht naar uw perfecte huisje bijtijds. Vanuit Nederland is deze Belgische streek prima bereikbaar. Ervan uitgaande dat u de beschikking heeft over een eigen auto.


Toerisme

Duurzaam genieten dat is een term die kan slaan op het gebied rond Maarkedaal. De natuurlijke schoonheid heeft hier de overhand en die is alleen te ontdekken als u zelf erop uit trekt. Bent u wandelliefhebber dan moet u het Leon Pironpad eens belopen, dit is een prachtige route door de gemeente.
Natuurlijk kunt u ook uw fiets meenemen naar u vakantieadres en op deze manier een leuke fietstocht te maken en verschillende dorpjes aan te doen.
Vanuit uw vakantiewoning in Maarkedal kunt u per auto natuurlijk ook een dagje stad meepakken, iets verder gelegen maar absoluut de moeite waard zijn steden als Gent en Brugge en rij nog iets verder en zelfs een dag aan het strand is prima te doen.
Oost-Vlaanderen is een prima vakantiebestemming en zoekt u een rustige locatie dan is Maarkedal een goede keus voor het huren van een huisje.
Ontdek de Vlaamse Ardennen in uw eigen tempo want het blijft natuurlijk wel vakantie!

Plaatsnaam

Maarkedal

Aantal inwoners

circa 6.400