Maldegem

Maldegem

Plaats in België

Maldegem is een gezellige plaats in de regio Oost-Vlaanderen. Het belangrijke inkomstenbron voor de lokale bevolking is het toerisme en we kunnen dan ook gerust stellen dat de faciliteiten voor zowel dagjesmensen als vakantiegangers prima voor elkaar is.
Als je bijvoorbeeld een vakantiehuis huurt in Maldegem dan kun je per voet het centrum bereiken. Dit compacte stadje heeft een historische kern met talloze oude gebouwen.
Het stoomtreinmuseum is een belangrijke attractie in Maldegem en bovendien leuk en leerzaam voor jong en oud.
Het stadscentrum heeft leuke bistro’s waar je voor een redelijke prijs prima kunt eten. Natuurlijk zijn er ook de leuke kroegjes waar je een echt Belgisch biertje kunt proeven.
Het winkelaanbod in Maldegem bestaat uit een divers aanbod en het is dan ook leuk om door de straatjes heen te slenteren en zodoende deze plaats in Oost-Vlaanderen goed te leren kennen.


Toerisme

De vakantie doorbrengen in Maldegem is genieten van de historie van deze leuke plaats. Heden en verleden stromen samen in de architectuur van deze plaats en de leuke musea.
Wil je tijdens je verblijf wat meer zien van Oost-Vlaanderen dan is het verstandig om de fiets mee te nemen. Maldegem is gelegen aan het Meetjesland, dit natuurgebied heeft meerdere fraaie fietsroutes en ook wandelaars kunnen hier letterlijk prima uit de voeten.
Vanuit Maldegem kun je met de auto ook andere populaire Belgische steden als Gent of Brugge bezoeken. Of breng bij mooi weer een dagje door op het strand van de badplaats Knokke. Oost-Vlaanderen heeft genoeg te bieden voor een leuke weekendje weg en als je een vakantiewoning hebt geboekt in of om Maldegem dan verblijf je in een heel mooi stukje België!

Plaatsnaam

Maldegem

Aantal inwoners

circa 16.200