Blankenberge

Blankenberge

Plaats in België

Blankenberge is een populaire badplaats in België. Deze stad is ingericht op het toerisme en dit zie je met name als je flaneert langs de boulevard. Talloze appartementen met uitzicht op zee bepalen het beeld als je met de rug naar de zee toe gaat staan. Uiteraard zijn er ook talloze barretjes, terrassen en restaurants te vinden.
Wil je het authentieke Blankenberge terugvinden dan moet je iets verder de stad inlopen en het oude centrum inwandelen. Hier zie je nog de oude gebouwen met de grandeur van vroeger.
Het huren van een vakantiewoning in Blankenberge is een prima idee als je in West-Vlaanderen de vakantie in de buurt van de Noordzee wilt doorbrengen. In de zomermaanden zijn hier dan ook duizenden toeristen te vinden die de stad voor een dagje aandoen dan wel een vakantie hier doorbrengen. Het voorzieningenniveau van Blankenberge is in ieder geval dik voor elkaar en maakt het dat deze plaats één van Belgische leukste steden aan zee is


Toerisme

De kustlijn van België herbergt enkele populaire badplaatsen en Blankenberge is er op zeker één van. Daarnaast zijn ook plaatsen als Oostende en Knokke-Heist populair onder toeristen.
Kies je voor het huren van een vakantieappartement in Blankenberge dan verblijf je in een plaats waar je prima te voet kunt voortbewegen. Alles wat je zoekt is op loopafstand. Maar het zijn vooral de stranden waarvoor de vakantiegangers naar deze plaats in West-Vlaanderen komen. Maar ook het Sea Life Center en het Serpentarium zijn populaire uitstapjes die je in Blankenberge kunt ondernemen. De stad Brugge is per auto en trein ook goed bereikbaar en de moeite meer dan waard!
Als je landinwaarts gaat per fiets zal je verrast zijn over de prachtige routes die je kunt afleggen. En ook wandelaars kunnen genieten van een fijne wandeling langs het strand. Blankenberge is meer dan zomaar een kustplaats in België!

Plaatsnaam

Blankenberge

Aantal inwoners

circa 20.000