West-Vlaanderen

West-Vlaanderen

Regio in België

West-Vlaanderen is een provincie welke gelegen is aan de westzijde van België. Door zijn ligging aan de Noordzee is deze regio een populaire vakantiebestemming en het aanbod van vakantiehuizen in Vlaanderen is dan ook redelijk divers te noemen.. De badplaats Oostende is natuurlijk erg bekend en ook de stad Brugge is een prachtige tip voor een leuke dagje uit tijdens de vakantie. Als je een vakantiewoning huurt in West-Vlaanderen kun je de toeristische hoogtepunten op je gemak bekijken. Ook voor een fietsvakantie is dit deel van België uitermate geschikt. Vanuit Nederland is West-Vlaanderen eenvoudig per auto bereikbaar en dus wellicht een optie voor een leuke weekendje weg of huur tijdens de zomervakantie eens een recreatiewoning in het prachtige Heuvelland of plaatsen als Ruiselede en Beernem.
Ook als u met het hele gezin op vakantie wilt in West Vlaanderen is er geen enkele belemmering. Het strand zal als een magneet werken op uw kinderen. Maar ook als uw vakantiehuis zich iets verder van de kust bevindt kunt u zich prima vermaken. De toeristische topper is natuurlijk Plopsaland. Dit is dan ook de plek waar u één dag tijdens uw vakantie in België voor moet inruimen.
Op vakantie in West-Vlaanderen, denk er eens over na en ontdek de voordelen die deze regio u te bieden heeft.


Toerisme

België is natuurlijk is natuurlijk een heerlijk land om een bezoekje aan te brengen vanuit ons eigenland is het prima bereikbaar en daarom een prima optie om de vakantie door te brengen. Wie een vakantiewoning wil boeken in West-Vlaanderen doet er goed aan om het aanbod van de vakantiehuizen een te bekijken op deze website. Voor strandliefhebbers is het huren van een appartement in of nabij Oostende aan te raden. U zit dan tijdens uw vakantie in België direct aan het zandstrand.
Maar wil je genieten van het binnenland van West-Vlaanderen dan kun je beter kiezen voor een recreatiehuis in Alveringem of pak hem beet Koksijde.
Het leuke aan het westen van België is het diverse karakter, je hebt de prachtige stranden maar ook een stad als Brugge die door veel mensen wordt gezien als mooiste stad van het land. Maar ook de aanwezigheid van prachtige natuurgebieden maar West-Vlaanderen een schitterende vakantiebestemming.
De Belgische kust is een regio welke erg populair is. Niet alleen bij de Belgen maar er zijn ook veel vakantiegangers afkomstig uit Nederland en zelfs Duitsland, veel mensen maken dan ook de keus in deze streek een huisje te huren op een vakantiepark.
De kustregio valt samen onder de provincie West-Vlaanderen. Het is een populaire streek om een vakantiehuis te huren en vreemd is dit niet. Wand voor een leuke strandvakantie bent u hier op de goede plek. Er zijn dan ook talloze vakantiehuizen welke te huur worden aangeboden aan de kust. Maar ook als aspecten als cultuur, natuur en historie komen allemaal aan bod tijdens uw vakantie aan de kust van België.

Provincie

West-Vlaanderen

Oppervlakte

3.150 km2

Aantal inwoners

circa 1.180.000

Hoofdstad

Brugge