Bredene

Bredene

Plaats in België

Bredene is een dorp gelegen aan de kust van België. Het valt onder de provincie West-Vlaanderen en is vooral in de zomermaanden een populaire toeristische bestemming. Door de fraaie zandstranden brengen veel Belgen maar ook Nederlanders en in mindere mate Duitsers de vakantie door in Bredene. Het is een uit elkaar getrokken plaats en het is natuurlijk niet verwonderlijk dat de bij het strand de voorzieningen zijn voor de toeristen.
Als je een vakantiewoning huurt aan de rand van Bredene dan is het zandstrand makkelijk bereikbaar. Uniek is dat er ook een strand is voor naaktrecreatie. Dit maakt het dorp Bredene aan de Belgische kust uniek in het land.


Toerisme

Hoe sta je als vakantiebestemming tegenover Bredene? Het toeristen seizoen in Bredene (en de rest van West-Vlaanderen) speelt zich voornamelijk af in de zomerseizoen. De zandstranden lokken veel toeristen die een korte vakantie doorbrengen in deze badplaats. Ook zijn er veel mensen die ervoor kiezen om een tweede woning te kopen in Bredene of zijn directe omgeving.
Maar ook in het laagseizoen is er wel degelijk wat te doen aan de Belgische kust, lekker uitwaaien aan het strand is een optie. Of bezoek de stad Brugge eens tijdens je verblijf in  België. Fervente wandelaars kunnen (letterlijk) ook prima uit de voeten want vanaf je vakantiehuisje in Bredene loop je zo het achterland in. Kortom het is prima toeven in dit deel van West-Vlaanderen.

Plaatsnaam

Bredene

Aantal inwoners

circa 16.800