Damme

Damme

Plaats in België

Damme is een toeristisch stadje in het westen van België. Deze plaats geniet een grote bekendheid en het oude centrum is een pareltje met fraaie gebouwen. Je waant je zo enkele tientallen jaren terug in de tijd.
Rondom Damme zijn er dan ook een aantal vakantiehuizen te vinden waar je prima kunt toeven. Van hieruit kun je lopen deze leuke stad in West-Vlaanderen aandoen. Doordat voor veel Dammenaren het toerisme een belangrijke bron van inkomsten is heb je de garantie dat de faciliteiten op het gebied van winkelen, eten & drinken, architectuur en musea prima voor elkaar is. Damme is dan ook een perfecte bestemming voor mensen die een korte vakantie in de regio West-Vlaanderen willen doorbrengen.


Toerisme

Als u een vakantiewoning heeft gehuurd in Damme en tijdens uw verblijf dit stadje wilt verkennen moet het oude stadhuis met zijn kenmerkende architectuur bezoeken. Als u slentert door de hoofdstraat van deze Belgische plaats waant u zich in een openluchtmuseum. De historische gebouwen ademen een natuurlijke grandeur uit.
Bent u een fietsliefhebber dan is het zaak deze mee te nemen zodat u de route langs de Damse Vaart. Deze fietsroute voert u tot de prachtige stad Brugge en dit maakt het dan ook tot een ideale combinatie van sportief bezig zijn en één van de mooiste steden van België bezoeken.
Verblijft u in Damme dan is het ook prima mogelijk om met de auto de stranden van West-Vlaanderen aan te doen. Als deze mogelijkheden maken het dat een vakantie in dit stadje uitmondt in een dynamisch verblijf.

Plaatsnaam

Damme

Aantal inwoners

circa 11.000