Ieper

Ieper

Plaats in België

Ieper is een stad in België welke gelegen is in de regio West-Vlaanderen. Het oude centrum met de fraaie gebouwen en de populaire Oude Markt maken het tot stad die door veel dagjesmensen wordt aangedaan.
Ook toeristen die een vakantiehuis rondom Ieper hebben gehuurd zullen zeker een dagje van hun verblijf opofferen om deze stad te bezoeken. Uitstraling die de stad heeft doet je voelen of je terug in de tijd reist en gedeeltelijk is dat ook zo gezien de vele oude woningen en andersoortige gebouwen die in Ieper te vinden zijn. Maar ook is er een deel van de stad weer opgebouwd na afloop van de Eerste Wereldoorlog.
De geschiedenis maakt deze plaats in West-Vlaanderen ook zo interessant en breng je de vakantie door in het westen van België dan moet je de stad Ieper zeker bezoeken. 


Toerisme

Als je in een accommodatie in Ieper verblijft dan zal je bemerken dat het oorlogsverleden van deze regio nog steeds een rol speelt. Je kunt als toerist ook nog steeds een deel van de loopgraven bezoeken die toch al een goede eeuw oud zijn.
Maar Ieper is ook een stad met musea, een oude stadswal met stadspoorten en historische pleinen. Voor cultuur en historie ben je wat dat betreft op de goede plek en bovendien is het een leerzame ervaring om je eens te verdiepen in deze Belgische stad.
Breng je met kinderen de vakantie door in de omgeving van Ieper dan zijn er volop mogelijkheden voor een leuk dagje uit! Een aanrader is Plopsaland de Panne, of kies voor het nog dichter bij gelegen pretpark Bellewaerde. Wil je de Belgische kust aandoen dan is het goed te weten dat je met een half uurtje rijden bij de stranden van West-Vlaanderen bent.
Ieper is een perfect plek om de vakantie in westelijk België door te brengen!

Plaatsnaam

Ieper

Aantal inwoners

circa 35.000