Koksijde

Koksijde

Plaats in België

Koksijde is een populaire plaats in West-Vlaanderen dit komt door de ligging dicht aan de Belgische kust. Veel weekendtoeristen komen deze kant op voor een korte break. Lekker uitwaaien aan het strand is een populaire bezigheid in het voor- en najaar. In het zomerseizoen huren veel mensen een appartement in Koksijde om overdag heerlijk te zonnen aan het strand en tegen de avond heerlijk uit eten te gaan in deze badplaats.
Alles wat u als toerist zoekt is in of in de nabijheid van Koksijde te vinden. Dit deel van West-Vlaanderen is ingesteld op het ontvangen van toeristen.


Toerisme

De westkust van België is natuurlijk een bekende vakantieregio, ook talloze Nederlanders hebben hier wel eens de vakantie doorgebracht. Er zijn natuurlijk meerdere populaire bestemmingen zoals Oostende, Bredene en de Panne maar wil je optimaal genieten van al het moois wat West-Vlaanderen te bieden heeft dan is Koksijde toch wel de  plek om een vakantiewoning te huren. Je kunt trouwens dan ook nog kiezen voor twee verschillende plekken. Het oude centrum ligt op een paar kilometer van de kustlijn. Voordeel van dit deel van het dorp is dat je hier een rustige uitvalsbasis hebt. Je kunt er echter ook voor kiezen om dicht bij het strand een vakantiehuis te boeken, je verblijft dan in Koksijde-Bad en dit is helemaal ingesteld op toerisme. Het aanbod van appartementen is hier dan ook vrij groot.
Wellicht wil je in de toekomst ook de vakantie doorbrengen in West-Vlaanderen en mocht die behoefte inderdaad bestaan dan is Koksijde een prima vakantiebestemming.

Plaatsnaam

Koksijde

Aantal inwoners

circa 16.000