Kortrijk

Kortrijk

Plaats in België

Kortrijk is een middelgrote stad in België. Het is gelegen in de regio West-Vlaanderen en wordt in vergelijking met steden als Brugge en Gent maar door weinig toeristen aangedaan. Toch is Kortrijk een leuke stad en als je hier een appartement huurt dan zit je midden tussen cultuur en architectuur, leuke winkeltjes en een divers aanbod van horecagelegenheden.
De diversiteit maakt deze Belgische plaats zo interessant en het centrum is bovendien goed per voet te verkennen.
Als je de vakantie doorbrengt in Kortrijk dan ligt West-Vlaanderen aan je voeten en kun je tijdens je verblijf niet alleen je verblijfsplaats ontdekken maar ook de omliggende streek.


Toerisme

Wat heeft de stad Kortrijk zo allemaal te bieden? Dat is natuurlijk wel een vraag die je jezelf stelt als je overweegt om in deze plaats de vakantie door te brengen.
Je hoeft je geen zorgen te maken want Kortrijk betekent een leuke mix allerlei ingrediënten die je verblijf tot een succes kunnen maken.
In de stad zijn meerdere musea te vinden, het Broelmuseum is interessant en toont de werken van een aantal lokale kunstenaars. Ook het Vlaams Filmmuseum is hier te vinden en is de moeite waard.
Kortijk heeft ook enkele stadsparken en is natuurlijk een leuke tegenhanger tijdens een dagje de stad verkennen. Ook zijn er talloze oude gebouwen in de stad te vinden en vele kunt u ook van de binnenkant bekijken.
Het aanbod van restaurants is ook dik voor elkaar en na een heerlijk hapje eten kunt u de avond afsluiten met een bezoek aan de bioscoop. Hierna nog puf over? Bezoek dan één van de gezellige kroegen voor een heerlijk Belgisch pintje.
Als u een vakantiewoning boekt in Kortrijk dan kunt u tijdens uw verblijf ook één van de stranden van West-Vlaanderen aandoen. Zo kunt u tijdens een weekendje weg toch voor een divers verblijf gaan. Deze stad is een aanrader!

Plaatsnaam

Kortrijk

Aantal inwoners

circa 76.000