Oostende

Oostende

Plaats in België

Oostende is een bekende badplaats in België. Jaarlijks brengen veel Belgen, Nederlanders en Duitsers in deze stad de vakantie door. Het is een levendige plaats waar het strand centraal staat. Als je in de winter eens lekker wilt uitwaaien of in de zomermaanden een strandvakantie dicht bij huis wil doorbrengen dan is Oostende de plek om een appartement te huren. Maar deze plaats richt zich ook steeds meer op als cultuurstad en biedt het hele jaar door evenementen aan. Hierdoor is Oostende meer en meer een vakantiebestemming het hele jaar door geworden. Als u in deze stad de vakantie doorbrengt doe dan ook het historische stadscentrum eens aan. Hier zijn diverse prachtige gebouwen te zien die dit deel van Oostende van de nodige grandeur voorzien. In het zomerseizoen blijven het toch de zandstranden die de hoofdrol opeisen bij de vakantiegangers. De vuurtoren Lange Nelle (die ook te bezichtigen is) waakt over deze voor Belgische begrippen mondaine badplaats.
Huur ook eens een vakantiehuis in Oostende en bemerk dat het ook dicht bij huis prima toeven kan zijn aan een strand. De Belgische gastvrijheid zal de rest doen en uw vakantie tot een succes maken. Dus waar wacht u nog op. Stap in de auto en op naar de badplaats Oostende.


Toerisme

Strandvakantie in Oostende? De kustlijn van België is populair onder toeristen en veel mensen kiezen er dan ook voor om ergens dicht bij een strand een vakantiewoning te boeken. Maar gezien het weerbeeld nogal eens wisselend wil kan zijn moet er ook andere dingen te doen zijn. Als je een vakantiehuisje huurt in of om Oostende dan kun je verschillende dagtripjes maken. Brugge is een prima tip, deze stad met zijn prachtige centrum en vele kleine steegjes blijft  verassen. In het hoogseizoen kunt u met de boot door de grachten van de stad varen. Maar tijdens de vakantie in Oostende kunt u ook simpelweg een omliggende plaatsjes eens bezoeken er zijn talloze leuke dorpje waar je heerlijk kunt rondstruinen. Of huur eens een fiets tijdens je verblijf in Oostende en maak een fietstocht door het achterland. Aan de Belgische kust is meer dan voldoende te beleven.
Het is prima toeven bij onze zuiderburen en brengt u in de nabije toekomst een paar daagjes in Oostende door dan zult ook u overtuigd zijn!

Plaatsnaam

Oostende

Aantal inwoners

circa 70.000