Poperinge

Poperinge

Plaats in België

Poperinge is een stad die ligt in het land België. Het behoort tot de provincie West-Vlaanderen en de stad ligt in de streek die het West-Vlaams Heuvelland genoemd wordt. Poperinge ligt in de gelijknamige gemeente en ligt tegen de grens tussen België en Frankrijk in. Plaatsen die u vindt in de buurt van Poperinge zijn onder andere Ieper, Vleteren en het Franse Steenvoorde. 
Wil je eens de vakantie in dit deel van België doorbrengen of ben je op zoek naar een goede locatie voor een tweede woning? In beide gevallen is Poperinge wellict de plek voor u!


Toerisme

Vanuit Poperinge is het een kleine drie kwartier rijden naar de kust. Zo kunt u bijvoorbeeld het strand bij het Belgische De Panne bezoeken of het strand dat hoort bij het Franse Duinkerke, wanneer u graag van zon, zee en strand wilt genieten bij mooi weer. Er zijn in Poperinge zelf en in de omgeving van Poperinge verschillende bezienswaardigheden te vinden. In Poperinge zelf staat het Hopmuseum. Hop kennen we als een bestanddeel van bier en in dit museum wordt de geschiedenis en de levenscyclus van hop toegelicht. Het Hopmuseum is gevestigd in het stadsschaalcomplex, waar vroeger de hop gewogen, gekeurd en gestapeld werd. In Poperinge zijn verder verschillende historische gebouwen en monumenten te vinden die verwijzen naar de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Zo is er Talbot House, een bezienswaardigheid die in die tijd een ontmoetingsplek was voor soldaten uit Groot-Brittannië, en zijn er verschillende militaire begraafplaatsen voor Britse militairen. Verder is Ieper een stad die dicht bij Poperinge ligt. Ieper staat vol met historische bouwwerken en monumenten die een bezoekje waard zijn, van de Menenpoort tot de Lakenhalle van Ieper. Dus zeker een plek om te bezoeken tijdens uw vakantie in Poperinge!

Plaatsnaam

Poperinge

Aantal inwoners

circa 20.000